Shazam! Fury of the Gods

Filmtopplisten: De 10 mest strømmede filmene denne uka

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Filmtopplisten er en liste som gir deg oversikt over de mest populære filmene du kan kjøpe eller leie, hver uke!

Annonse

Filmtopplisten er den første offisielle, ukentlige topplisten for digital film i Norge.

Lista drar fram de mest populære filmene som nordmenn har kjøpt eller leid digitalt i løpet av den siste uka! Tallene er basert på kjøps- og leiedata fra de største digitale filmtjenestene i Norge.

Les mer på filmtopplisten.no.

Filmtopplisten logo

Dette er Filmtopplisten for uke 18 2023

1. Kampen om Narvik

Denne storslåtte norske krigsfilmen forteller historien om "Hitlers første nederlag". Filmen skildrer natt til 9. april 1940 og de 62 dagene som fulgte, da soldater fra Norge, England, Polen og Frankrike tok opp kampen mot Hitler.

Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene. Et kompani på 200 norske soldater bløffer seg ut av byen. Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte (Carl Martin Eggesbø), som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene.

I Narvik blir Royal Hotell, der hans kone Ingrid Tofte (Kristine Hartgen) jobber som stuepike og tolk, tyskernes nye hovedkvarter. Fra skyttergraven er det enkelt å vite hvem som er venn og hvem som er fiende. Fra den sivile siden er bildet mer komplisert.

Se hvor du kan streame den her

Se hvor du kan streame filmer og serier

Annonse

2. Avatar: The Way of Water

Avatar: The Way of Water plukker opp tråden med Jake Sully (Sam Worthington) og Neytiri (Zoe Saldaña) et tiår etter hendelsene i den første filmen. Duoen har nå fått barn, og må beskytte familien og det de har kjært fra en ny, gigantisk trussel.

Store deler av oppfølgeren foregår under vann, noe som har vært svært krevende for både skuespillere og produksjon. Ikke minst har det krevd enorme teknologiske ressurser – fordi det ikke tidligere har vært mulig å drive "performance capture" for digitale karakterer under vann.

Se hvor du kan streame den her

Annonse

3. Operation Fortune: Ruse De Guerre

I denne mørke action-komedien, regissert av Guy Ritchie, må superspion Orson Fortune (Jason Statham) spore opp og stoppe salget av en dødelig ny våpenteknologi som milliardær og våpenhandler Greg Simmonds (Hugh Grant) står bak.

Fortune inngår et motstrebende samarbeid med noen av verdens beste hemmelige agenter (Aubrey Plaza, Cary Elwes, Bugzy Malone), og mannskapet hans rekrutterer Hollywoods største filmstjerne, Danny Francesco (Josh Hartnett), til å hjelpe dem på deres verdensomspennende hemmelige oppdrag for å redde verden.

Se hvor du kan streame den her

Annonse

4. Plane

I Plane spiller Gerard Butler piloten Roy Torrance som, mot alle odds, lykkes å lande et stormskadet passasjerfly på en avsidesliggende øy utenfor Filippinene. Snart innser besetningen at de befinner seg i en lovløs krigssone, hvor de blir jaktet på av hensynsløse terrorister. For å redde passasjerene fra å ende opp som gisler trenger Torranse hjelp fra en anklaget drapsmann ved navn Louis Gaspare (Mike Colter).

Filmen har fått en såpass varm respons fra publikum at produsentene bak filmen har gitt grønt lys til en oppfølger, som skal spilles inn senere i år. Det er foreløpig ikke kjent om Gerard Butler kommer tilbake i oppfølgeren, som skal hete Ship. Les mer om oppfølgeren her!

Se hvor du kan streame den her

Annonse

5. Pus med støvler: Et siste ønske

Pus med støvler er en klassisk italiensk eventyrfigur, men på film er han best kjent som en eventyrlysten leiemorder med stemmen til Antonio Banderas. Den animerte karakteren ble introdusert i Shrek 2 og var med i resten av Shrek-filmene, før han fikk sin helt egen spin-off-film i 2011.

Nå får filmen endelig en fullverdig oppfølger! I den nye filmen oppdager Pus at hans lidenskap for fare har fått konsekvenser – han har mistet åtte av sine ni liv, og fra nå av må han være mer forsiktig.

Annonse

Salma Hayek er tilbake som stemmen til Kitty Silkepote, og ellers er den amerikanske rollebesetningen full av kjente navn som Florence Pugh, Salma Hayek, Olivia Colman, Wagner Moura, Ray Winstone, John Mulaney. På norsk hører vi blant andre Christoffer Staib, Mikkel Niva, Heidi Gjermundsen-Broch og Håvard Bakke.

Se hvor du kan streame den her

Annonse

6. Folk og røvere i Kardemomme by

Animasjonsfilmen Folk og røvere i Kardemomme by er basert på Torbjørn Egners idylliske småby. I regissørstolen sitter Rasmus A. Sivertsen, som blant annet har stått bak de nye Flåklypa-filmene og Hakkebakkeskogen-filmen.

Thorbjørn Egners barnebok "Folk og røvere i Kardemomme by" kom ut i 1955og har siden den gang begeistret generasjoner av nordmenn. Enten du elsker enkle og forståelige lover, eks-kriminelle som blir integrert i samfunnet, vasking og skrubbing, effektiv kollektivtransport, løver eller analoge værmeldere, er det store høydepunkter å se fram til i den nye familiefilmen.

Se hvor du kan streame den her

Annonse

7. Shazam! Fury of the Gods

Manusforfatterne, regissøren og skuespillerne fra den sjarmerende første filmen er tilbake i DC-oppfølgeren Shazam! Fury of the Gods. Den nye filmen fortsetter historien om tenåringen Billy Batson, som forvandles til sitt superhelt-alter ego Shazam, ved å si SHAZAM! Helen Mirren og Lucy Liu spiller skurkene Hespera og Kalypso, to døtre av guden Atlas.

Rachel Zegler, som spiller Maria i 2021-versjonen av West Side Story og tittelrollen i Disneys kommende Snehvit-film har guderolle i filmen. Hun spiller Athena i filmen, som handler om Shazams utfordringer med å passe inn i den nye familien sin.

Annonse

Se hvor du kan streame den her

8. Creed III

Michael B. Jordan har tatt på seg regihatten for den tredje filmen i den kritikerroste blockbuster-serien. Etter å ha dominert bokseverdenen, har Adonis Creeds karriere og familieliv blomstret. Men når skjulte hemmeligheter fra fortiden dukker opp igjen, må han omfavne det uunngåelige, en episk kamp for å legge gamle demoner til hvile.

Annonse

Se hvor du kan streame den her

9. Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas og Michelle Pfeiffer er tilbake i den nye Marvel-filmen. Dessuten tar Kathryn Newton over rollen som Cassie Lang, dattera til Ant-Man. Hele familien utforsker kvanteriket, og legger ut på et eventyr bortenfor det de trodde var mulig.

Der møter superfamilien Jonathan Majors, i rollen som Kang the Conqueror. Vi møtte Kang i den siste episoden av Loki, der Majors virkelig koser seg i rollen! Han skal være en sentral skikkelse i resten av "The Multiverse Saga", og Kevin Feige har røpet at multivers-vrien vil føre til at vi får se mange ulike varianter av Kang i løpet av de neste Marvel-filmene – fram til storfilmen Avengers: The Kang Dynasty i 2025.

Se hvor du kan streame den her

Annonse

10. A Man Called Otto

Dette er historien om Otto Anderson (Tom Hanks), en gretten gammel gubbe som ikke lenger ser meningen med livet etter tapet av kona. Helt til en livlig ung familie flytter inn i nabolaget.

A Man Called Otto er en dramakomedie basert på Fredrik Backmans kritikerroste, suksessrike roman "En mann ved navn Ove", og filmen ved samme navn.

Se hvor du kan streame den her

Annonse