Timothée Chalamet i Dune Part Two
Foto: Warner Bros. Pictures

Alt tyder på at "Dune 3" har fått premieredato

Filmweb
Publisert:

... og filmseriens o'store finale er ikke så langt unna!

Annonse

Folkens, det ser ut til at storfilmen "Dune 3" har fått en premieredato.

Warner Bros. oppdaterte nylig lanseringsplanen sin, og den avslørte at en såkalt "Untitled WB Family Event Film" har blitt erstattet med en "Untitled WB/Legendary Denis Villeneuve Event Film in IMAX". Denne filmen har fått premieredato 18. desember 2026.

Det var filmnettstedet IndieWire som først la merke til endringen, og som først omtalte saken. Warner Bros. har hittil ikke bekreftet filmens premieredato offentlig, ei heller om et tredje kapittel i filmserien faktisk er på vei. Basert på stikkordene Legendary, Villeneuve og IMAX, er det likevel vanskelig å forestille seg at det er snakk om noe annet her.

Denis Villeneuve under innspillingen av Dune
Regissør Denis Villeneuve og skuespiller Javier Bardem under innspillingen av "Dune".

Villeneuve har siden lanseringen av "Dune" (2021) vært åpen om at han har hatt tre filmer på blokka. De to første basert på Frank Herberts "Dune" (1965), og den tredje basert på "Dune Messiah" (1969), Herberts andre roman i bokserien. Det eksisterer også flere oppfølgere i bokuniverset, men disse ser ut til å måtte klare seg uten Villeneuve-behandling.

I januar kunngjorde nemlig regissøren at han setter punktum for filmserien etter "Dune 3".

- "Dune: Messiah" burde bli den siste "Dune"-filmen for meg, bekreftet Villeneuve i et intervju med Time Magazine i forbindelse med lanseringen av "Dune: Part Two".

Et par måneder tidligere, under en pressekonferanse i Sør Korea (via Variety), røpet han at finalefilmens manus nesten var ferdig, men at det ville "ta litt tid" å ferdigstille det. Videre forklarte han at "det eksisterer en drøm om å lage en tredje film", og la til at "det ville absolutt gi mening for meg". Husk at dette var måneder før "Dune"-seriens andre film tok verden med storm, og at fortsettelsens fremtid enda var usikker.

Timothée Chalamet og Zendaya i Dune: Part Two
KLARE FOR FINALE: Timothée Chalamet og Zendaya i "Dune: Part Two".

Hvis det viser seg at det faktisk er "Dune 3" som skal treffe fansen 18. desember 2026, er sannsynligheten stor for et gjensyn med Timothée Chalaméet (28) og Zendaya (27) i hovedrollene. Stjernene har tidligere delt sine tanker om en tredje film overfor Total Film, og la ikke skjul på at de gjerne kaster seg på en sandorm igjen.

- Denis er en kunstner, og liker ikke å dele ting før han har funnet ut av det. Så når han er klar, er vi alle veldig klare for å høre hva visjonen hans er, forklarte Zendaya.

- Jeg er veldig gira på idéen, la Chalamet til og fortsatte:

- Hvis vi får tid og mulighet til å fullføre historien med Messiah, tror jeg vi alle er superentusiastiske for det.

Annonse