Blade Runner 2049

Innspillingen av "Blade Runner 2099" er i gang - med store stjerner på laget!

Filmweb
Publisert:

Det ikoniske sci-fi-universet får sin aller første serie.

Annonse

Amazon Prime planlegger å utvide "Blade Runner"-universet med en oppfølger-serie til de to filmene, "Blade Runner" (1982) og "Blade Runner 2049" (2017), og innspillingen har offisielt startet i Praha.

Der skal det filmes i seks måneder, før produksjonen beveger seg til Barcelona, ifølge The Prague Reporter og Deadline.

Serien, som har fått tittelen "Blade Runner 2099", har Michelle Yeoh (Everything Everywhere All at Once) og Hunter Schafer (Euphoria) i hovedrollene, men hittil er ingen detaljer om dem offentliggjort. Ryktebørsen hevder likevel at Yeoh spiller en karakter ved navn Olwen, en replikant på tampen av sitt kunstige liv, og at Schafer har rollen som Cora - en kvinne som, sammen med Olwen, befinner seg i sentrum for en konspirasjon.

Michelle Yeoh og Hunter Schafer
KLARE FOR NY STORSERIE: Michelle Yeoh og Hunter Schafer., Foto: Jordan Strauss/NTB

Duoen får fast selskap i Dimitri Abold (The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes) og Lewis Gribben (Somewhere Boy). I tillegg vil følgende gjesteskuespillere titte innom med jevne mellomrom: Katelyn Rose Downey (The Nun 2), Daniel Rigby (Renegade Nell), Johnny Harris (A Gentleman in Moscow), Amy Lennox (Only Child), Sheila Atim (The Woman King) og Matthew Needham (House of the Dragon).

Hvilke karakterer denne gjengen er er castet til er så langt ikke klart.

Silka Luisa, serieskaper og ansvarlig produsent, har tidligere jobbet med serier som "Halo", "Shining Girls" og "Strange Angel", og med seg på produsentsiden har hun blant andre Ridley Scott. De to første episodene regisseres av Jonathan van Tulleken, som blant annet har levert to episoder av kritikerroste "Shōgun".

Det er foreløpig ikke satt en lanseringsdato for "Blade Runner 2099".

Annonse