Rory Kinnear i Ringenes herre Maktens ringer
Foto: Prime Video

"Ringenes herre: Maktens ringer": Fanfavoritt til seriens andre sesong

Filmweb
Publisert:

Storseriens fortsettelse kan strømmes på Prime Video fra 29. august.

Annonse

Den prisbelønte skuespilleren Rory Kinnear skal spille rollen som J.R.R. Tolkiens fanfavoritt Tom Bombadil i andre sesong av "Ringenes herre: Maktens ringer". Det skriver Prime Video i en pressemelding onsdag kveld, og offentliggjør samtidig en rekke ferske bilder av stjerna i action.

Prisbelønte Kinnear, blant annet kjent for "James Bond"-filmene og "The Imitation Game", ble tidligere i år annonsert som en ikke navngitt karakter på rollelista - og fansen spekulerte seg i hjel på internett. Nå vet vi endelig at det er Bombadil han skal portrettere, en karakter som har spilt en viktig rolle i Tolkiens verker, men som aldri før har blitt skildret foran kamera.

Maktens ringer sesong 2
TRER FORAN KAMERA: Rory Kinnear i rollen som Tom Bombadil i "Ringenes herre: Maktens ringer"., Foto: Prime Video

For seere som ikke har lest bøkene, skildres ham av serieskaperne J. D . Payne og Patrick McKay på følgende vis:

- Han er vimsete og magisk, og nesten på grensen til å være fjollete. Men han har også eldgammel visdom, musikk fra sfærene og dype emosjonelle røtter i gammel historie og myter, og hans oppfatning og funksjon er knyttet til norrøne myter med dyp forankring i europeiske eventyr, forklarer McKay.

- Så på en merkelig måte er han det mest Ringenes herre-aktige i Ringenes herre, legger han til.

- Tom er en slags kuriositet innenfor den strukturen, for selv om det er mørkere, synger og sier Tom Bombadil replikker som kunne vært barnerim fra barnedikt. Så han trosser på et vis toneskiftet i resten av sesongen og er et lyspunkt midt i et ellers mørkt hav, utdyper Payne.

Maktens ringer sesong 2
Foto: Prime Video
Maktens ringer sesong 2
Foto: Prime Video

"The Rings of Power" foregår tusen år før Tolkiens trilogi, som var kildematerialet til Peter Jacksons ikoniske filmer, og serieskaperne har gjort det tydelig at serien deres er en utvidelse, ikke en erstatning: "Til nå har publikum bare sett historien om den ene ringen på skjermen - men før det var en, var det mange… og vi er glade for å dele den episke historien om dem alle."

Prime Video sikret seg rettighetene til "Ringenes herre" fra the Tolkien Estate, med strenge rammer for hva som kunne produseres. Tolkien-familien har bestemt at Prime Video kun kan skildre historier fra The Second Age, eller det andre tideverv – en 3 441 år lang periode som ender når Saurons hær overvinnes.

Andre sesong av "Ringenes herre: Maktens ringer" kan strømmes på Prime Video fra 29. august.

Annonse