Bella Ramsey og Pedro Pascal i The Last of Us

Endelig! Her er første titt på "The Last of Us" sesong 2

Filmweb
Publisert:

Den elskede serien vender tilbake til skjermene i 2025.

Annonse

Cordyceps-soppen sprer seg videre, folkens.

Warner Bros. Discovery har sluppet de to første bildene fra andre sesong av den kritikerroste apokalypse-serien "The Last of Us", og FY - som vi har savnet Joel (Pedro Pascal) og Ellie (Bella Ramsey).

Duoen er seg selv like, og stemningen ser ut til å være akkurat like mørk og deilig som tidligere.

Første sesong av serien satt ny rekord som den mest sette premieresesongen av en HBO-serie noensinne, og slo tidligere seerrekorder over hele verden. Både anmeldere, gamere og mannen i gata omfavnet serien, og flere omtaler første sesongs tredje episode, "Long, Long Time", som en av TV-historiens beste.

Bella Ramsey i The Last of Us sesong 2
SAVNET: Det første bildet av Bella Ramsey som Ellie i andre sesong av "The Last of Us"., Foto: MAX

"The Last of Us" bygger på det postapokalyptiske zombiespillet med samme navn, og dreier rundt menneskene som forsøker å overleve i en ødelagt sivilisasjon, i kjølvannet av en global pandemi. I sentrum for handlingen står Joel, en hardbarka overlevende, som tar ansvar for 14 år gamle Ellie - som kan være menneskehetens siste håp.

Serien ble fornyet for en andre sesong januar 2023, og serieskaperne (Craig Mazin og Neil Druckmann) hadde angivelig allerede startet arbeidet da de gikk ut i streik i april. Deretter stod prosjektet på vent til streiken opphørte i august.

Det er forventet at sesong 2 vil dekke deler av handlingen i spillet "The Last of Us Part II", utviklet av Naughty Dog for PlayStation, som ifølge serieskaperne også vil ligge til grunn for en potensiell tredje sesong.

Pedro Pascal i The Last of Us sesong 2
S, Foto: MAX

De to kapitlene i spillserien ble lansert med 7 års mellomrom – og hovedpersonen Ellie, som var 14 i det første spillet, er 19 i det andre. Bella Ramsey fylte 18 år under innspillingen av første sesong, og fyller 21 denne høsten. Det er med andre ord ingen fare for at hun har vokst ut av rollen, til tross for streik og forsinkelse.

I tillegg til Pascal og Ramsey, vender Gabriel Luna tilbake i rollen som Tommy og Rutina Wesley som Maria. Fortsettelsen byr også på en rekke nye skuespillere, som Kaitlyn Dever (Abby), Isabela Merced (Dina), Young Mazino (Jesse), Ariela Barer (Mel), Tati Gabrielle (Nora), Spencer Lord (Owen) og Danny Ramirez (Manny). Om om ikke det var nok, får vi også se Catherine O'Hara ("Beetlejuice") i en gjesterolle.

"The Last Of Us" sesong 2 har foreløpig ikke fått premieredato, men skal etter planen lanseres på Max i løpet av 2025.

Annonse