Frida Gustavsson i Vikings: Valhalla sesong 3
Foto: Bernard Walsh/Netflix

5 nye serier å streame denne uka

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Netflix, NRK TV, Prime Video og Apple TV+ har levert ukas beste nye serier. Få med deg strømmejungelens høydepunkter i uke 28!

Annonse

Nye serier i uke 28

Sunny

Rashida Jones i Sunny sesong 1
Foto: Apple Studios

Rashida Jones spiller Suzie, en amerikansk kvinne som bor i Kyoto i denne gripende nye serien. Suzies verden blir snudd på hodet når mannen og sønnen hennes forsvinner i en mystisk flyulykke.

Som trøst får hun Sunny, en robot fra ektemannens selskap. Til å begynne med motsetter Suzie seg robotens forsøk på å fylle tomrommet, men etter hvert utvikler de et uventet vennskap. Sammen avdekker de sannheten om familiens skjebne og blir dratt inn i en farlig, ukjent verden. De to første episodene av serien er nå tilgjengelige på Apple TV+!

Annonse

Vikings: Valhalla sesong 3

Leo Suter og Sam Corlett i Vikings: Valhalla sesong 3
Foto: Bernard Walsh/Netflix

Folka bak Vikings tar oss med på nye vikingtokt i denne Netflix-serien! Spin-off-serien foregår hundre år etter den originale serien.

Tredje og siste sesong plukker opp tråden sju år etter forrige runde, og Leif Erikson (Sam Corlett), Freydis (Frida Gustavsson) og Harald (Leo Suter) står overfor nye utfordringer. Freydis har blitt leder av Jomsborg, mens Leif og Harald har funnet ære i Konstantinopel. Nå må de kjempe for å oppnå sine endelige mål.

Annonse

Sausage Party: Foodtopia

Stillbilde fra Sausage Party: Foodtopia sesong 1
Foto: Amazon Studios/Annapurna

Den vulgære animasjonskomedien Sausage Party fra 2016 fikk masse oppmerksomhet – særlig fra småbarnsforeldre som ikke hadde sjekket så grundig hva slags fillm de hadde kjøpt billetter til.

Nå følger teamet bak filmen opp med denne ferske serien på åtte episoder, der Frank, Brenda, Barry og Sammy prøver å bygge sitt eget matsamfunn. Seth Rogen, Kristen Wiig, Michael Cera og resten av stjernelaget fra den første filmen er tilbake som stemmeskuespillere. Se den nå på Prime Video!

Annonse

Motstandshelter fra Trondheim

Stillbilde fra Motstandshelter fra Trondheim
Foto: NRK

NRK TV har sluppet en ny dokumentarserie som skildrer de trønderske motstandsfolkene under andre verdenskrig. Med Gestapo og Rinnan-banden tett på, kjempet unge helter mot okkupasjonsmakten, med store personlige kostnader.

Serien på fem episoder går gjennom oppbyggingen av motstandsgrupper, livsfarlige allianser, tortur, sabotasje og de tunge ettervirkningene krigen etterlot.

Annonse

Exploding Kittens

Stillbilde fra Exploding Kittens sesong 1
Foto: Netflix

Netflix' nyeste animasjonsserie for voksne er basert på et bestselgende kortspill! Gud har blitt kastet ut av himmelen, og ender opp i kroppen til en lubben huskatt.

Han flytter inn hos en dysfunksjonell familie for å hjelpe dem, men ender opp med å jakte på laserpekere. Ting blir enda mer komplisert når hans nabo viser seg å være Antikrist, også i katteform.

Annonse

Nye serier i uke 27

Bargain

Stillbilde fra Bargain/Momgap
Foto: SkyShowtime

Flere menn blir lokket til et avsidesliggende hotell med lovnader om erotiske eventyr, men ender opp som fanger i en skummel smuglerliga hvor organene deres blir solgt til høystbydende på svartebørsen.

Når et heftig jordskjelv inntreffer, sitter både ofre, smuglere og kjøpere fast i det falleferdige hotellet. Uten mulighet til å kontakte omverden må de kjempe for livet.

Denne sørkoreanske thrillerserien har tatt verden med storm og fått strålende anmeldelser. Også norske Morgenbladet er begeistret og kaller serien et "heseblesende ryggdolkingsmaraton", "full av finurlige grep og detaljer". Se serien på SkyShowtime!

Annonse

Mannen med 1000 barn

Stillbilde fra Mannen med 1000 barn/The Man with 1000 Kids
Foto: Netflix

Denne Netflix-dokumentaren fra folka bak Lover, Stalker, Killer forteller den ville historien om Jonathan Meijer, en nederlandsk YouTuber og svindler som har et sted mellom 1000 og 1100 barn over hele verden, etter å ha donert sæd i hytt og pine og lurt utallige mødre til å føde barna hans.

Serien er bygget rundt intervjuer med en rekke ofre for Meijers svindler, som nå jobber for å få på plass internasjonal lovgiving.

Annonse

Bluey-kortfilmer

Stillbilde fra Bluey-kortfilmer
Foto: ABC/BBC Studios/Disney

Den australske animasjonsserien Bluey har på ganske kort tid blitt en favoritt for barn og småbarnsforeldre. Denne våren slapp Disney+ de foreløpig siste episodene av serien, og vi vet foreløpig ikke når eller hvordan Bluey, Bingo og resten av familien kommer tilbake.

Vi trenger imidertid ikke å få panikk helt ennå, for nå har strømmetjenesten sluppet 8 miniepisoder som er 1–3 minutter lange. Det kan ta noen år før vi får se mer Bluey, så vi anbefaler å speise ut disse små glimtene, og kanskje spare dem til en spesiell anledning.

Annonse

Nye serier i uke 26

My Lady Jane

Stillbilde fra My Lady Jane
Foto: Amazon MGM Studios

Gjør deg klar for den tragiske historien om Lady Jane Grey, den unge Tudor-adelskvinnen som var dronning av England i ni dager før hun ble henrettet i 1553… Glem det. Vi gjenforteller historien slik den burde ha skjedd: Jomfruen i nød redder seg selv.

Dette er en episk fortelling om ekte kjærlighet og store eventyr satt til et alternativt univers av action, historie, fantasi, komedie, romantikk og lystig moro. Spenn deg fast!

Annonse

Land of Women

Eva Longoria i Land of Women
Foto: Apple TV+

I dramakomedien Land of Women treffer vi Eva Longoria i hovedrollen som Gala, en velstående New Yorker som får livet snudd på hodet når ektemannen havner i gjeld til feil folk. Med farlige kriminelle på jakt etter familien - og hennes nå forsvunne ektemann, blir Gala tvunget til å forlate byen.

Med sin aldrende mor og tenåringsdatter på slep, rømmer hun til morens hjemby i Nord-Spania - et sted Julia flyktet fra for 50 år siden. Med nye identiteter håper familien å starte et nytt liv, men sladder sprer seg raskt i nabolaget - og mørke familiehemmeligheter tvinges til overflaten…

Annonse

That '90s Show del 2

Stillbilde fra That '90s Show del 2
Foto: Patrick Wymore/Netflix

That '90s Show, oppfølgeren til den ultrapopulære sitcomserien That '70s Show, har fått en andre sesong! Serien følger Leia Forman, datteren til Eric og Donna fra den originale serien, som drar på ferie til besteforeldrene sine i Point Place i 1995.

Netflix' offisielle beskrivelse av serien avsluttes med påstanden "sex, drugs, and rock 'n roll never dies, it just changes clothes."

Annonse

Farlige bofeller sesong 2

Stillbilde fra Worst Roommate Ever/Farlige bofeller
Foto: Netflix

Denne Netflix-serien er tilbake med sin andre sesong, og belyser nok en gang skremmende historier om tilsynelatende ufarlige romkamerater, som viser seg å ha onde - og til og med voldelige hensikter.

De skremmende og sanne historiene skildrer trusselen som kan lure... rett nede i gangen din. Sover du med lyset på i natt?

Annonse

Nye serier i uke 25

House of the Dragon

Matt Smith og Emma D'Arcy i House of the Dragon sesong 2
Foto: HBO

House of the Dragon, prequel-serien som foregår 200 år før handlingen i Game of Thrones, sparket i gang sin andre sesong i dag med en åpningsscene som introduserer en karakter fans har lengtet etter å møte. Les mer om det her!

Serien bygger på George R.R. Martins bok "Fire and Blood" - et ekstra verk som tar for seg hele historien om Targaryen-familien.

Sesong 2 består av åtte episoder, og den første er tilgjengelig på Max nå. Den imponerende rollelista er toppet av Matt Smith, Olivia Cooke og Emma D’Arcy, og andre sesong introduserer en rekke nye karakterer, blant annet Abubakar Salim som Alyn of Hull, Gayle Rankin som Alys Rivers, Freddie Fox som Ser Gwayne Hightower, Simon Russell Beale som Ser Simon Strong, og danske Amanda Collin har blitt castet i rollen som Lady Jeyne Arryn.

Annonse

Disko: Glitter og revolusjon

Promobilde for Disko: Glitter og revolusjon/Disco: Soundtrack of a Revolution
Foto: BBC

Denne dokuserien på NRK TV tar oss med på en fargerik reise fra New Yorks skeive og svarte undergrunn til toppen av hitlistene. Gjennom tre episoder utforsker serien den fascinerende historien om diskos "rise and fall".

Vi blir vitne til hvordan New Yorks marginaliserte finner frihet og fellesskap på dansegulvet etter Stonewall-opprøret, hvordan ikoner som Sylvester og Donna Summer ble symboler på seksuell revolusjon og Black Power-bevegelsen mens diskoen ble kommersialisert, og den brutale motreaksjonen folkebevegelsen møtte.

Annonse

Cult Massacre: One Day in Jonestown

Promobilde for Cult Massacre: One Day in Jonestown

National Geographic har laget en rystende dokumentarserie på tre episoder, som alle er tilgjengelige nå på Disney+. Vi følger den idealistiske religiøse bevegelsen ledet av Jim Jones, som forsøkte å skape et utopisk samfunn i Guyana. Det som startet med søken etter sosial rettferdighet, endte i en katastrofe med 918 døde.

Gjennom øyenvitneskildringer og historier fra overlevende får vi et dyptgående perspektiv på en av USAs mørkeste hendelser.

Annonse