Christopher Lee så “Ringens herre” en siste gang kvelden han døde
Ifølge dokumentaren "The Life and Deaths of Christopher Lee" ville skuespilleren dele filmopplevelsen med pleierne sine.
Den legendariske skuespilleren Sir Christopher Lee tilbragte sin siste kveld i live med å se "Ringenes herre" sammen med sykepleierne på rommet sitt.
Det avslørte stjernas familie i den nye Sky-dokumentaren "The Life and Deaths of Christopher Lee", via Gamingbible. Lee, som alltid vil bli husket for sin ikoniske tolkning av den onde trollmannen Saruman i Peter Jacksons "Ringenes herre"-trilogi, døde av hjertesvikt, 93 år gammel.
I dokumentaren forklarte Lees svigersønn, Juan Aneiros, at skuespilleren ønsket å "se den med sykepleierne" - blant annet for å dele historier fra produksjonen med dem. "Han elsket den filmen", sa Aneiros.
Senere, etter å ha sett "Ringenes herre", døde Lee på Chelsea and Westminister Hospital i London, 7. juni 2015.
"Jeg trodde faktisk han var udødelig. Jeg trodde han ville leve til han var over 100, jeg trodde virkelig det, så det var et sjokk", innrømmet Aneiros. "... men han gikk bort... det var fredfullt, han led ikke, han bare sovnet", la han til.
Sir Christopher Lee spilte i nesten 300 filmer i løpet av sin 67 år lange karriere. I tillegg ga han ut en rekke bøker, sang opera og tungmetall. Likevel var livet hans før han ble skuespiller kanskje det mest spektakulære.
Ifølge britens selvbiografi "Lord of Misrule", meldte han seg frivillig til å tjenestegjøre under Vinterkrigen i Finland i 1939, bare 17 år gammel. Grunnet manglende evner på ski ble han angivelig holdt tilbake fra fronten, men tre år senere meldte han seg på nytt til tjeneste – i det britiske flyvåpenet.
Etter å ha blitt diagnostisert med en øyeskade som følge av en prøveflygning, ble Lee plassert på bakken som etterretningsoffiser i flyvåpenet. Han ledet operasjoner i nord-Afrika og Italia, og i 1945 skal han ha blitt utvalgt til å bistå the Central Registry of War Criminals and Security Suspects, fordi han snakket flytende fransk, italiensk og tysk.
Her fikk han i oppgave å hjelpe til med å spore opp nazistiske krigsforbrytere, som levde i skjul eller under andre identiteter. Gjennom flere intervjuer snakket Lee om tiden som nazi-jeger, uten å gå inn i detalj på operasjonene, eller rollen sin.
I et innlegg i The Spectator i 2015 betvilte historikeren Gavin Mortimer enkelte av Lees påstander, som at han bidro i Vinterkrigen som tenåring, jobbet tett med britiske spesialstyrker, og at han besøkte konsentrasjonsleirer kort tid etter krigen - på jakt etter krigsforbrytere. Det er likevel bred enighet blant historikere om at skuespilleren gjorde en uvanlig stor innsats under krigen.