Stillbilde fra Vanished into the Night/Septimo/Svaniti nella Notte/Forsvunnet inn i natten
Foto: Netflix

3 nye filmer du burde streame nå

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Netflix, NRK TV og Viaplay har sluppet spennende strømmenyheter! Hva skal du se?

Annonse

Nye filmer i uke 28

Syk pike

Syk pike

Signe og Thomas er i et usunt, konkurransepreget forhold som tar en ondskapsfull vending når Thomas' karriere som møbeltyv og samtidskunstner begynner å ta av. Da går Signe ubehagelig langt for å skape en mer interessant identitet, og vinne oppmerksomhet og sympati.

Denne filmen fra manusforfatter og regissør Kristoffer Borgli (Dream Scenario) har Kristine Kujath Thorp i hovedrollen, og hun går fullt inn i den grusomme og samtidig veldig gjenkjennelige hovedrollen. Nå er filmen tilgjengelig på NRK TV!

Annonse

Forsvunnet inn i natten

Stillbilde fra Vanished into the Night/Septimo/Svaniti nella Notte/Forsvunnet inn i natten
Foto: Netflix

I Netflix' nyeste thriller følger vi Elena, en amerikansk psykiater som flytter til Italia for kjærligheten til Pietro, en mann med en stormfull fortid. Etter at barna deres forsvinner fra gården, må Pietro og Elena samarbeide for å betale 150 000 euro i løsepenger.

Pietro må utføre en farlig oppgave for en gammel kriminell venn for å skaffe pengene. Mens tiden tikker, blir virkeligheten stadig mer absurd, og Pietro må kjempe mot klokken for å løse mysteriet og redde barna deres.

Annonse

Asphalt City

Sean Penn og Tye Sheridan i Asphalt City

Tye Sheridan og Sean Penn spiller hovedrollene i denne nye dramathrilleren på Viaplay.

Ollie Cross er en ung ambulansearbeider som jobber nattskift i New York sammen med sin kompromissløse, erfarne partner Gene Rutkovsky. Hver eneste utrykning er ofte både farlig og uforutsigbar, og hver dag risikerer de livet for å hjelpe andre.

Annonse

Nye filmer i uke 27

Beverly Hills purk: Axel F

Eddie Murphy i Beverly Hills purk: Axel F/Beverly Hills Cop: Axel F
Foto: Netflix

30 år etter forrige film er Eddie Murphy tilbake som detektiv Axel Foley i Beverly Hills. Etter at datterens liv blir truet slår hun (Taylour Paige) og Foley seg sammen med en ny partner (Joseph Gordon-Levitt) og gamle venner for å skru opp temperaturen og avdekke en konspirasjon!

Anmelderne er delt på midten om den fjerde filmen – flere kaller den en varm og nostalgisk helomvending etter slappe Beverly Hills purk 3 fra 1994, mens Morten Ståle Nilsen i VG går så langt som å trille terningkast 1 og omtaler filmen som "en komedie å bli trist av". Se hva du synes – filmen ligger på Netflix nå!

Annonse

Space Cadet

Emma Roberts i Space Cadet
Foto: Amazon MGM Studios

Emma Roberts har hovedrollen i denne komedien på Prime Video. Tiffany "Rex" Simpson (Roberts) har alltid drømt om å reise til verdensrommet, men livet går ikke helt som planlagt. Fast bestemt på å snu ting, sikter hun høyt, og med den hjelp fra sin støttende bestevenninne Nadine (Poppy Liu), snekrer hun sammen en svært pyntet CV som lander henne i NASAs intense astronauttreningsprogram.

Rex er på dypt vann, og må stole på fornuft, humør og besluttsomhet for å bli best i klassen. Kan hun komme seg gjennom treningen og ut i verdensrommet før de oppdager løgnen?

Annonse

Den imaginære

Stillbilde fra Den imaginære/The Imaginary/屋根裏のラジャー/Yaneura no Rajā
Foto: Studio Ponoc/Netflix

Denne japanske animasjonsfilmen på Netflix tar oss med på en magisk reise, sett gjennom øynene til unge Amanda og hennes usynlige venn, Rudger. Amanda har skapt Rudger for å være med på spennende, oppdiktede eventyr. Men når Rudger plutselig blir alene og havner i byen der glemte fantasivenner lever og jobber, møter han en mystisk trussel.

Filmen er regissert av animatøren Yoshiyuki Momose (Chihiro og heksene), og basert på boka "The Imaginary" av A.F. Harrold.

Annonse

Saw X

Saw X

John Kramer er tilbake! Denne gruoppvekkende Saw-filmen viser et hittil ukjent kapittel i Jigsaws fortid. Handlingen utspiller seg i tiden mellom Saw I og Saw II, hvor en syk og desperat John reiser til Mexico for en risikofylt og eksperimentell behandling i håp om at dette er kuren mot kreften som er i ferd med å ta livet av ham.

John oppdager dessverre at det hele bare er kvakksalveri og svindel for å suge penger ut av de sykeste og mest sårbare. Med ny mening i den tiden han har igjen, returnerer John med en blodig plan. Han skal få sin nådeløse hevn på svindlerne, og spillet er igjen i gang… Nå kan du se filmen på Prime Video!

Annonse

Nye filmer i uke 26

Fancy Dance

Lily Gladstone i Fancy Dance
Foto: Apple TV+

Etter søsterens mystiske forsvinning tar Jax (Lily Gladstone) vare på niesen Roki (Isabel Deroy-Olson) på Seneca-Cayuga-reservatet i Oklahoma. Jax benytter hvert ledige sekund til å lete etter søsteren, samtidig som hun hjelper niesen med å forberede seg til en nært forestående powwow (dansearrangement holdt av urbefolkningen). Når Jax trues med å fratas omsorgen for Roki, legger de to ut på en intens reise gjennom landsbygda for å finne Rokis mor. Underveis avdekkes dyptliggende sannheter om urfolkskvinners kamp i et kolonisert samfunn og et sviktende rettssystem.

Annonse

Mean Girls (2024)

Mean Girls 2024

Velkommen til North Shore High, hvor Cady Heron (spilt av Angourie Rice) møter den ultimate utfordringen: high school-klikken kjent som The Plastics, ledet av den manipulerende Regina George (Reneé Rapp). Fra en beskyttet oppvekst i Afrika kastes Cady inn i en verden av intriger, sladder og sosiale kamper. Med hjelp fra nye venner forsøker hun å navigere i det brutale high school-miljøet, og samtidig lære verdien av ekte vennskap.

Denne oppdaterte versjonen av den ikoniske filmen byr på friske ansikter, nye sanger(!) og mer drama. Gjør deg klar for latter, tårer og en nostalgisk reise gjennom tenåringslivets opp- og nedturer.

Annonse

A Family Affair

Family Affair
Foto: Netflix

Når Zara (Joey King) sier opp jobben som personlig assistent for Hollywood-stjernen Chris Cole (Zac Efron), setter hun uvitende scenen for et tilfeldig møte mellom Chris og hennes berømte forfattermor, Brooke (Nicole Kidman).

På kort tid innser Brooke og Chris at de har gnistrende kjemi, noe som får komiske konsekvenser når Zaras selvopptatte sjef forsøker å sjarmere hennes vantro mor.

Annonse

I Am: Celine Dion

Stillbilde fra I Am: Celine Dion
Foto: Amazon MGM Studios

Denne dokumentaren er regissert av Oscar-nominerte Irene Taylor, og gir et rått og ærlig blikk bak kulissene i den ikoniske superstjernens kamp mot en livsforandrende sykdom. Filmen er et kjærlighetsbrev til fansen, og fremhever musikken som har styrt livet hennes, samtidig som den viser hvor utholdende den menneskelige viljen kan være.

Annonse

Diane von Furstenberg: Woman in Charge

Diane von Furstenberg: Woman in Charge
Foto: Disney+

Historien om den ikoniske og banebrytende designeren, verdenskjent for sine initialer DVF. Barn av en Holocaust-overlevende, prinsesse via ekteskap, og grunnlegger av et moteimperium. Se intervjuer med blant andre Oprah Winfrey, Marc Jacobs og Hillary Clinton.

Annonse

Nye filmer i uke 25

Trigger Warning

Jessica Alba i Trigger Warning
Foto: Netflix

Jessica Alba spiller hovedrollen i denne Netflix-thrilleren, som følger en spesialsoldat som overtar farens bar etter hans plutselige død. Hun oppdager raskt at en voldelig gjeng har tatt kontroll over byen.

Sammen med sin eks-kjæreste, sheriffen Jesse (Mark Webber) prøver hun å finne ut hva som egentlig skjedde med faren. Hun må hente fram se militære ferdighetene sine for å ta opp kampen mot gjengen.

Annonse

Federer: Twelve Final Days

Roger Federer i Federer: Twelve Final Days
Foto: Amazon MGM Studios

Federer: Twelve Final Days er en gripende dokumentar som følger Roger Federers siste dager som profesjonell tennisspiller.

Den Oscar-vinnende regissøren bak Amy og Senna jobbet utifra en intim hjemmevideo som opprinnelig aldri var ment for offentligheten. Filmen viser Federer på sitt mest sårbare, idet han tar farvel med sporten og fansen. Se den nå på Prime Video!

Annonse

Outstanding: A Comedy Revolution

Fortune Feimster i Outstanding: A Comedy Revolution
Foto: Netflix

Netflix har sluppet en dokumentar som utforsker historien om skeiv stand-up-komedie. Filmen viser hvordan skeive komikere har vært med på å drive fram sosiale endringer de siste femti årene, ved å utfordre samfunnets normer og verdier.

Gjennom intervjuer, opptredener og arkivmateriale viser filmen hvordan folk som Lily Tomlin, Wanda Sykes og Eddie Izzard, bevisst eller ubevisst, har bidratt til å forandre verden.

Annonse

Black Barbie

Stillbilde fra Black Barbie
Foto: Netflix

I ukas andre Netflix-dokumentar får vi se hvordan tre svarte kvinner hos Mattel påvirket av Barbie-merkevaren.

Dokumentaren forteller historien om hvordan den første svarte Barbie-dokka ble til i 1980!

Annonse

Evil Dead Rise

a woman with long hair
Foto: ALYSSA SUTHERLAND

Evil Dead-filmene er blant de mest innflytelsesrike kultfilmene noensinne. Den originale trilogien består av tre filmer som hadde premiere mellom 1981 og 1992 – én oppfinnsom, overnaturlig skrekkfilm på lavbudsjett, en spinnvill splatter-komedie og en påkostet tidsreisekomedie fra middelalderen!

Alyssa Sutherland (The Mist) og Lily Sullivan (Jungle) spiller hovedrollene i denne frittstående oppfølgeren som flytter handlingen inn i byen, og forteller en skrudd historie om to fremmede søstre som blir gjenforent. Familiegjenforeningen blir brått avbrutt av demoner, som kaster søstrene inn en kamp for å overleve, når de møter mareritt-utgaven av en familie.

Kommer på Netflix søndag

Annonse

Nye filmer i uke 24

Past Lives

Greta Lee et al. kissing
Foto: Greta Lee og Teo Yoo i Past Lives

Nora og Hae Sung var bestevenner og dypt knyttet til hverandre, frem til Noras familie emigrerte fra Sør-Korea til USA. Rundt 20 år senere gjenforenes de for en uke i New York, hvor de konfronterer spørsmål om skjebnen, kjærligheten og alle valgene som utgjør livene våre.

Dette dramaet fra A24 er debutfilmen til manusforfatter og regissør Celine Song, og var en av Filmwebs favorittfilmer fra 2023. Historien er enkelt fortalt og nydelig observert, og gir et originalt blikk på hva som blir igjen når forhold utvikler seg over tid. Nå kan du se den på Prime Video!

Annonse

Dumb Money

Dumb Money

Dette er den ultimate David mot Goliat-fortellingen, basert på den utrolige historien om vanlige ungdommer som "kuppet" Wall Street og ble rike ved å gjøre GameStop (ja, butikken på kjøpesenteret) til verdens hotteste aksje.

Midt i det hele, finner vi den helt vanlige fyren Keith Gill (Paul Dano), som starter alt ved å investere alle sparepengene sine i GameStop-aksjen og legger det ut i sosiale medier. Når innleggene hans går viralt og vokser ut av proporsjoner, skjer det samme med livet til Keith og alle som følger han. Nå er filmen tilgjengelig for alle Viaplay-abonnenter!

Annonse

Terrakottahærens mysterier

Stillbilde fra Terrakottahærens mysterier/Mysteries of the Terracotta Warriors
Foto: Netflix

En ny Netflix-dokumentar tar oss med inn i historien bak de tusenvis av terrakottakrigere som voktet graven til Kinas første keiser, Qin Shi Huang.

Gjennom imponerende arkeologiske funn og detaljerte rekonstruksjoner, avdekker filmen nye hemmeligheter om den unike arkeologiske skatten, femti år etter den ble oppdaget. Folka bak Gravkammeret i Saqqara gir innsikt i keiserens ekstraordinære mausoleum og de gåtefulle leirkrigerne.

Annonse

Nye filmer i uke 23

Under Paris

Stillbilde fra Under Paris
Foto: Netflix

Netflix har sluppet en ny, oppfinnsom skrekk-actionfilm, med en dagsaktuell vri! Når Paris for første gang er vert for VM i triatlon i Seinen sommeren 2024, oppdager forskeren Sophia og den unge miljøaktivisten Mika at en gigantisk hai svømmer dypt i elva.

For å unngå et internasjonalt blodbad må de samarbeide med Adil, sjefen for Seinenes politistyrke. Sammen konfronterer de både trusselen fra haien og Sophias tragiske fortid, i en kamp for å redde byen.

Annonse

Hvordan rane en bank

Stillbilde fra How to Rob a Bank/Hvordan rane en bank
Foto: Netflix

I denne krimdokumentaren følger vi en karismatisk rebell i 90-tallets Seattle som begår enestående bankran – som tatt ut av en film.

Med sjarm og en evne til å forsvinne ved hjelp av Hollywood-inspirert sminke, lever han et bekymringsløst liv i trehuset sitt. Når lovens lange arm kommer nærmere, må han og gjengen hans satse alt på et siste kupp.

Annonse

D.I.Y. Duck

Promobilde for Donald Ducks 90-års-jubileum
Foto: Disney

Hissigproppen Donald Duck er en av Disneys beste animerte karakterer, og åpenbart en mye kulere fyr enn gnagermaskotten Mikke Mus. Donald så dagens lys i 1934, og for å feire 90-årsdagen har Disney laget en ny kortfilm om Donald, som blir sluppet på Disney+ søndag 9. juni.

I kortfilmen setter Donald ut på oppdrag for å erstatte en lyspære, kun for å møte på en rekke hindringer og komplikasjoner.

Annonse

Nye filmer i uke 22

En del av deg

Felicia Maxime og Zara Larsson i En del av deg/En del av dig/A Part of You
Foto: Netflix

Popsensasjonen Zara Larsson skuespillerdebuterer i denne bittersøte og hjertevarme Netflix-filmen. Tenåringen Agnes strever med å håndtere sorgen etter å ha mistet et familiemedlem.

Filmen går dypere inn i følelsene rundt sorg, og viser hvordan Agnes må finne tilbake til seg selv etter tragedien.

Else + Tommy = sant

Else + Tommy = sant
Foto: Warner Bros. Discovery

Norges humordronning Else Kåss Furuseth og ektemannen Tommy Johansen har fått sin egen dokumentar, bare noen uker etter det spektakulære bryllupet i Oslo Spektrum, hvor de ga hverandre sitt ja foran 7500 publikummere.

Filmen viser ikke bare selve vielsen, men også Elses reise fra å finne sin utkårede. Gjennom intervjuer deler paret følelser og opplevelser.

Godzilla Minus One

Godzilla Minus One

I etterkrigstidens Japan slutter en traumatisert tidligere jagerpilot seg til den sivile kampen mot et enormt mutert monster som angriper kysten.

Denne japanske kaiju-filmen forteller den mest engasjerende Godzilla-historien på mange år, og ble Oscar-nominert for sine visuelle effekter – som ble utført av et team på 12 personer, inkludert regissøren! Endelig er filmen tilgjengelig på Netflix.

Mirakelet i Gullspång

a person with a straight face

Et "tegn fra Gud" får to norske søstre til å kjøpe en leilighet i Gullspång i Sverige. Når de møter leilighetens eier på meglerkontoret, er hun prikk lik deres døde storesøster, som begikk selvmord 30 år tidligere.

Det som begynner som en eventyrlig familiegjenforening, utvikler seg til et gripende drama om løgner, hemmeligheter og betydningen av tro i denne oppsiktsvekkende norsk-svenske dokumentarfilmen, som nå er tilgjengelig på NRK TV.

The First Omen

The First Omen

Det er nesten femti år siden skrekkfilmen The Omen gikk inn i historiebøkene for sin neglebitende skildring av det overnaturlige. I denne kritikerroste prequelfilmen står det mørkeste av det mørke i sentrum for handlingen.

En ung amerikansk kvinne blir sendt til Roma for å starte et liv i kirkens tjeneste, men i stedet møter hun et mørke som utfordrer troen hennes. Hun avdekker en skremmende konspirasjon som håper å framkalle fødselen av selve ondskapen: Antikrist. Nå er filmen tilgjengelig på Disney+!

Neandertalernes hemmeligheter

Stillbilde fra Neandertalernes hemmeligheter/Secrets of the Neanderthals
Foto: Netflix

Mange har en forestilling av neandertalere som primitive skapninger. Gjennom en unik utgraving og en banebrytende ny oppdagelse – det best bevarte neandertalerskjelettet på over 25 år – avslører denne Netflix-dokumentaren at neandertalerne var et komplekst og kreativt folk.

Filmen, med fortellerstemmen til Patrick Stewart, gir et fascinerende innblikk i neandertalernes avanserte kultur.

Die Hart 2: Die Harter

Nathalie Emmanuel og Kevin Hart i Die Hart 2: Die Harter
Foto: Hartbeat Productions/Prime Video

I denne komedien på Prime Video ønsker Kevin Hart å bli den største actionstjernen noensinne. Han utvikler en revolusjonerende film hvor ikke engang han selv vet hva som skal skje. Men Kevins ambisjon blir møtt med et ondt hevnkomplott.

For å overleve, trenger han hjelp fra sin favorittskuespiller, en overivrig assistent og en legendarisk Hollywood-stuntmann.

After Everything

a man and woman kissing
Foto: Nordisk Film Distribusjon

Anna Todds bestselgende "After"-bokserie, som opprinnelig oppstod som fanfiction inspirert av One Direction-stjerna Harry Styles, har blitt til en publikumssuksess blant ungdommen - og nå er finalen tilgjengelig i stua!

I After Everything er ikke Tessa (Josephine Langford) og Hardin (Hero Fiennes Tiffin) lenger sammen. Hardin er alene i England, hvor han ramler utpå igjen - med alkohol og usunn livsstil. Han innser at han må rette opp i feilene fra fortiden for å kunne vinne tilbake Tessa, og reiser til Portugal…

Samtidig forbereder Landon og Nora seg til bryllupet sitt i USA, hvor både Tessa og Hardin er gjester. Kan paret, med alle sine mørkeste stunder, tilgi hverandre og ende opp sammen? Se filmen på Prime Video fra lørdag.

Milli Vanilli

Promobilde for dokumentarfilmen Milli Vanilli
Foto: SkyShowtime

Milli Vanilli forteller historien om Rob Pilatus og Fab Morvan, to unge menn med vanskelige oppvekster som møttes i Tyskland og delte en felles drøm om å bli superstjerner. I 1989 oppnådde de enorm suksess med debutalbumet sitt, som solgte til platina seks ganger i USA.

Duoen ble verdens mest populære popgruppe i 1990 og vant en Grammy – men fallhøyden var stor, og i dag er Milli Vanilli kjent som en av musikkindustriens største skandaler. Se den kritikerroste dokumentarfilmen på SkyShowtime fra lørdag!

Nye filmer i uke 21

Dune: Part Two

Timothée Chalamet i Dune Part Two
Foto: Warner Bros. Pictures

Den etterlengtede oppfølgeren til Denis Villeneuves (Arrival, Blade Runner: 2049) episke sci-fi-film sender oss enda dypere inn i Arrakis. I sin jakt etter hevn mot konspiratorene som ødela hans familie, står Paul Atreides foran et valg mellom sitt livs kjærlighet og universets skjebne. Han vil gjøre alt for å forhindre en fryktelig framtid kun han kan forutse.

De karakterene som overlevde eneren får selskap av Elvis-skuespilleren Austin Butler, Léa Seydoux (No Time to Die), Oscar-nominerte Florence Pugh og legenden Christopher Walken i toeren. Sci-fi-eposet har hittil blitt sett av over 340 000 nordmenn på kino, og var med god margin vårens største publikumsmagnet. Nå er den tilgjengelig for alle Max-abonnenter!

Atlas

Jennifer Lopez i Atlas
Foto: Netflix

Netflix har sluppet en heftig ny sci-fi-film der Jennifer Lopez styrer en enorm robot! I en dyster framtid har en KI-soldat bestemt seg for at den eneste måten å få slutt på krig på, er å utslette menneskeheten. Atlas Shepherd er en genial antiterroranalytiker med en sterk mistro til både kunstig intelligens og andre mennesker.

Når et oppdrag om å fange en frafallen robot med en mystisk tilknytning til Atlas går galt, må hun stole på det hun frykter mest for å redde menneskehetens framtid.

Blackberry

BlackBerry JR_Jim Plane.jpg

To fremmede gründere – den famlende oppfinneren Mike Lazaridis og den iskalde selgeren Jim Ballsillie – slår seg sammen for å lansere dingsen som skulle bli en verdensomspennende suksess i rakettfart. Men smarttelefonrevolusjonen innhenter dem på høyden av fallet, og landingen er alt annet enn pen.

Denne kritikerroste komedien forteller historien om originalene bak den første smarttelefonen, som oppnådde umiddelbar ikonstatus blant kjendiser og finansmoguler – og døde en rask død så fort konkurrentene kom på banen. Nå kan du se filmen på Viaplay!

The Beach Boys

Stillbilde fra dokumentarfilmen The Beach Boys
Foto: Walt Disney Studios

Disney+ har sluppet en nostalgisk dokumentar om The Beach Boys, som tar oss med til begynnelsen av det ikoniske bandet som revolusjonerte popmusikken – og gjennom den vonde historikken i etterkant.

FIlmen har eksklusive intervjuer med de gjenlevende bandmeldemmene, i tillegg til bidrag fra musikkstorheter som Lindsey Buckingham og Janelle Monáe. Hittil ukjente opptak får vi et dypdykk i bandets historie.

My Oni Girl

Stillbilde fra My Oni Girl
Foto: Netflix

Netflix har også sluppet denne ungdomsfantasien, som utspiller seg mellom en menneskegutt og en oni-jente, et fabelvesen fra shintoistisk folketro.

Førsteårseleven Hiiragi lengter etter vennskap, men ender ofte opp i situasjoner der han ikke klarer å si nei til andre. En sommerdag møter han oni-jenta Tsumugi, som er i den menneskelige verden for å lete etter moren sin. Tsumugi gjør som hun vil og er Hiiragis rake motsetning, men sammen legger de ut på en uforglemmelig reise.

Mitt store fete greske bryllup 3

Stillbilde fra Mitt store fete greske bryllup 3/My Big Fat Greek Wedding 3
Foto: Focus Features/Universal Pictures

Etter at familiens patriark dør, setter Toula seg fore å finne farens barndomsvenner, og snart reiser familien Portokalos til Hellas for en hjertevarm familiegjenforening full av kjærlighet, forviklinger og vendinger i den tredje filmen om den store, rare greske familien. Den endte ikke opp på kino i Norge, men nå kan du streame den på SkyShowtime.

Annonse