Cillian Murphy i 28 dager senere
Foto: 20th Century Fox, 20th Century Fox

Cillian Murphy skal spille i zombie-oppfølgeren "28 år senere"

Filmweb
Publisert:

Cillian Murphy (47) vender tilbake til skrekkuniverset som gjorde ham berømt.

Annonse

"Oppenheimer"-stjerna har nemlig takket ja til å spille i filmen "28 år senere", oppfølgeren til Danny Boyles zombiefilmer "28 dager senere" (2002) og "28 uker senere" (2007). Det bekreftet Sony Motion Pictures-sjefen Tom Rothman i et nylig intervju med Deadline.

Om Murphy vil gjenoppta rollen fra første filmen, er så langt uklart. Det eneste Rothman kunne røpe om skuespillerens deltakelse i "28 år senere", var at han vil dukke opp "på en veldig overraskende måte".

Og skuespillerne han får selskap av, gjør det ikke akkurat mindre spennende. Hittil er Ralph Fiennes, Aaron Taylor-Johnson, Jodie Comer og Jack O'Connell bekreftet til rollelista.

!!!

Annonse

Om forventningene er høye?

- Dette er Danny på sitt beste, kombinert med en veldig kommersiell sjanger - slik vi hadde med Edgar Wright og "Baby Driver". Noen ganger, når du plasserer en skikkelig signatur-regissør i en kommersiell arena, løfter hen den, sa Rothman om prosjektet.

Nyheten om at regissør Danny Boyle og manusforfatter Alex Garland hadde landet en idé for en tredje film, ble annonsert i januar. Da avslørte duoen også at de ikke planlegger å avslutte filmserien med det første.

I pitchen deres, som ble presentert for en rekke filmstudioer og strømmetjenester, lå også en helt ny trilogi - samt flere oppfølgerfilmer. Hvert prosjekt med et estimert budsjett på 75 millioner dollar, en betydelig oppjustering sammenlignet med den første filmen, som ble skutt på hjemmevideo og hadde et totalbudsjett på 8 millioner dollar. Foreløpig har vi ingen ny status på disse prosjektene.

Annonse

"28 år senere" skal etter planen lanseres på kino i juni 2025.

Annonse