Bilde fra Alien: Romulus
Foto: 20th Century Studios

FULL OVERSIKT: Skrekkfilmer på kino 2024!

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Dette er kinofilmene som skal gi oss mareritt i år...

Annonse

Medskrekksøstre- og brødre, vi har et bloddryppende, kjøttslafsende, dødshylende år foran oss. Et sykt år, rett og slett. Allerede nå, i begynnelsen av januar, er 8 skrekktitler bekreftet for det norske kinomarkedet. Og flere skal det bli: “That cold ain’t the weather. That’s death approaching..."

NB! Denne siden oppdateres fortløpende, men vi tar likevel forbehold om endringer.

Scroll (og les!) deg gjennom årets mørkeste kinonyheter her:

Annonse
A Quiet Place Day One

A Quiet Place: Day One

På kino nå
Aldersgrense: 15 år

Det er nøyaktig fire år siden Paramount og John Krasinski avslørte at en spinoff til den kritikerroste skrekkthriller-filmserien "A Quiet Place", var under utvikling. Da ble vi forespeilet kinolansering "i løpet av 2022", en svevende dato COVID forsinket til mer konkrete 28. juni 2024.

Vi har som nevnt med en spinoff å gjøre, så er du her for familien Krasinski/Blunt må du vente på hovedseriens tredje kapittel som etter planen skal lanseres i 2025. Er du derimot klar for et litta side-story, kan du glede deg til en film med lovende, nye skuespillere som Joseph Quinn ("Stranger Things"), Alex Wolff ("Hereditary") og overnevnte Nyong'o ("Us").

Prosjektets regissør, Michael Sarnoski, har skapt seg et spennende navn med kritikerroste "Pig" (den trøffelgris-Nicolas Cage-filmen, ja), så dette er på alle måter en spinoff vi ser frem til!

Annonse

Les mer om filmen her

Bilde fra 'Late Night with the Devil'

Late Night with the Devil

Premiere 19. juli
Aldersgrense: 15 år

Er du klar for å tilbringe natta med djevelen? Denne found footage-skrekkfilmen har fått hele 97% positive anmeldelser på Rotten Tomatoes. Skrekkongen Stephen King har sett filmen, og tweetet reaksjonen sin: "Den er fullstendig brilliant. Jeg klarte ikke å ta øynene vekk."

Filmen tar oss tilbake til 31. oktober 1977, og vi følger en talkshow-vert som planlegger en Halloween-spesial for å hjelpe de synkende seertallene. Uvitende om at han er i ferd med å slippe løs onde krefter, inviterer han paranormal-psykologen June Ross-Mitchell og en mystisk, ung jente til direktesendingen.

Kjøp billetter til filmen her

Annonse
Maika Monroe i Longlegs

Longlegs

Premiere 2. august
Aldersgrense: 15 år

Nicolas Cage fortsetter comebacket sitt med skrekkthrilleren Longlegs, som har blitt kalt "årets skumleste film".

Vi følger den ferske FBI-agenten Lee Harker (Maika Monroe) som får tildelt en uløst og brutal seriemorder-sak på nittitallet. Det tar ikke lang tid før saken får komplekse vendinger, okkulte tegn dukker opp, og Harker oppdager en personlig forbindelse til den blodtørstige og bestialske seriemorden (Cage). Agenten må kjempe mot tiden for å stoppe han, før blodtørsten hans krever livene til nok en familie…

Legg til filmen i huskelista di her

Annonse
Bilde fra 'Trap'

Trap

Premiere 2. august
Aldersgrense ikke satt

Josh Hartnett har hovedrollen i denne nye thrilleren fra M. Night Shyamalan. Han spiller pappaen Cooper, som blir med datteren sin på en konsert med popstjerna Lady Raven (spilt av regissørens datter Saleka Shyamalan, som også har skrevet sangene).

Konserten viser seg å være en felle satt av politiet for å fange en seriemorder… Og seriemorderen er ingen ringere enn Cooper!

Legg til filmen i huskelista di her

Annonse
Bilde fra 'Alien: Romulus'

Alien: Romulus

Premiere 14. august
Aldersgrense ikke satt

Endelig kommer en ny Alien-film på kino – og denne gangen går vi back to basics med mørke, creepy, merkverdig fuktige romskip som blir inngrepet av xenomorphs! Traileren er full av jumpscares og blodige scener, og filmen kommer fra regissør Fede Álvarez (Don't Breathe, Evil Dead)

Handlingen finner sted mellom Alien og Aliens. Cailee Spaeny spiller hovedrollen, og vi følger en gruppe unge romkolonister som undersøker en forlatt romstasjon, og møter verdensrommets mest skremmende vesen.

Legg til filmen i huskelista di her

Annonse
Channing Tatum sitter i bassenget med en drink i Blink Twice

Blink Twice

Premiere 23. august
Aldersgrense ikke satt

Når techmilliardæren Slater King (Channing Tatum) møter servitøren Frida (Naomi Ackie) på en innsamlingsgalla, inviterer han henne til en drømmeferie på sin private øy. Men paradiset blir raskt til et mareritt når merkelige ting begynner å skje, og Frida må avdekke sannhetenen for å overleve.

Zoë Kravitz debuterer som manusforfatter og regissør, og vi har blitt lovet en vill psykologisk thriller med et imponerende cast, inkludert Christian Slater, Simon Rex og Alia Shawkat.

Legg til filmen i huskelista di her

Annonse
Bilde fra 'Speak No Evil'
Foto: ©2024 Universal Studios. All Rights Reserved.

Speak No Evil

Premiere 13. september
Aldersgrense: 15 år

Denne amerikanske nyinnspillingen av den danske skrekkfilmen fra 2022 følger et par, Ben og Louise, som blir kjent med et annet par, Paddy og Ciara , på en idyllisk ferie i Italia. Etter noen dager sammen blir de inviteres de til å besøke sine nye venners villa – men den helgeturen utvikler seg snart til et mareritt.

Den amerikanske versjonen overraskelser som skiller den fra originalen, så filmen kan være verdt en kinotur selv om du har fått med deg 2022-versjonen!

Legg til filmen i huskelista di her

Annonse
Bilde fra 'The Substance'
Foto: Arthaus

The Substance

Premiere 20. september
Aldersgrense ikke satt

Demi Moore gjør comeback i denne body-horror-thrilleren. Hun spiller en avdanket skuespiller som tester et ulovlig produkt som lover å gjøre henne yngre. "Resultatet" av behandlingen, spilt av Margaret Qualley, kryper bokstavlig talt ut av ryggen hennes.

Filmen utforsker utseende- og alderspresset i Hollywood, med en blanding av grotesk horror og mørk humor – og Dennis Quaid som en slesk produsent. The Substance hadde verdenspremiere under filmfestivalen i Cannes, og fikk en stående applaus på intet mindre enn 11 minutter!

Legg til filmen i huskelista di her

Annonse
Naomi Scott i Smile 2
Foto: Paramount Pictures/UIP

Smile 2

Premiere 18. oktober
Aldersgrense ikke satt

Smile 2 følger opp skrekksuksessen fra 2022, og denne gangen følger vi Naomi Scott i rollen som popstjerna Skye Riley. Skye er på vei ut på verdensturné når hun begynner å se uhyggelige smil overalt. Den overveldende frykten og presset fra berømmelsen tvinger henne til å konfrontere en mørk fortid for å gjenvinne kontrollen over livet sitt.

Skuespiller Lukas Gage har avslørt at toeren er mye(!!!) skumlere enn den første: "Det er første gang noensinne jeg har vært på et sett der jeg var redd på ekte, og jeg ble faktisk dårlig i magen."

Legg til filmen i huskelista di her

Annonse
Terrifier 2

Terrifier 3

Premiere 15. november
Aldersgrense: 18 år

Vi trodde aldri Damien Leones brutale klovneskrekkfilm Terrifier 2 ville finne veien til norske kinolerreter, men så feil kunne man altså ta! Filmdistributøren Another World Entertainment plukket raskt opp den vanvittige interessen for filmen i sosiale medier, og sikret seg distribusjonsrettighetene i en fei.

Nå kommer den tredje filmen i den brutalt blodige skrekkfilmserien! Art the Clown skal slippe løs kaos over de intetanende innbyggerne i Miles County mens de sover på julaften…

Legg til filmen i huskelista di her

Annonse
Hugh Grant i Heretic

Heretic

Premiere 29. november
Aldersgrense ikke satt

Det ringer på døra, og utenfor står to unge mormonere for å forkynne sin tro. Hva gjør du? Inviterer dem inn på en grotesk og morderisk lek! Vel, det er i hvert fall strategien Hugh Grant går for i denne A24-skrekkfilmen.

De to skrekkslagne bibeljentene er spilt av Chloe East og Sophie Thatcher. Bak filmen står Scott Beck og Bryan Woods, som fikk sitt gjennombrudd med manuset til A Quiet Place.

Legg til filmen i huskelista di her

Annonse
Dark Windows

Dark Windows

Premiere 19. januar
Aldersgrense: 15 år

"Leave"-regissør Alex Herron er tilbake, og denne gangen sender han en gruppe sørgende ungdommer til et sommerhus på landsbygda for å bearbeide sjokket etter en fatal bilulykke. Det som starter som en fredelig tur blir, som dere kanskje allerede har gjettet, til et grusomt mareritt når en maskert skikkelse begynner å terrorisere dem...

Les mer om filmen her

Annonse
a group of people
Foto: AS Fidalgo

Tiger Stripes

Premiere 19. januar
Aldersgrense: 12 år

Med debutfilmen "Tiger Stripes", en god blanding av skrekk og komedie, tok den malaysiske regissøren Amanda Nell Eu hjem den prestisjefylte hovedprisen i kritikeruken i Cannes i fjor.

I filmen møter vi tolv år gamle Zaffan, gjengens midtpunkt og i stadig opposisjon til skolens strenge regler. Når hun får sin første menstruasjon, blir imidlertid rollen hennes fort snudd til et utskudd. Merkelige ting begynner å skje med kroppen hennes, og villdyret våkner til liv - bokstavelig talt...

Les mer om filmen her

Annonse
a person with a mask

Vermin

Premiere 2. februar
Aldersgrense: 15 år

"Lille Petter edderkopp" blir aldri det samme igjen, og filmens distributør advarer ganske enkelt deg med araknafobi om å styre unna. Jess, vi snakker edderkopper. Edderkopper i hopetall.

I sentrum for fortellingen står Kaleb, en fyr som lever av småjobber og er ytterst fascinert av eksotiske dyr. På en basar kommer han over en giftig edderkopp, som selvfølgelig må få bli med hjem til leiligheten (altså, fyren fortjener nesten det han har i vente). Der rømmer åttebeiner'n sporenstreks, og har snart klekket millioner av nusselige, dødelige små i byggets vegger. Politiet, som frykter katastrofe, låser blokka utenfra, og på innsiden er beboerne fanget i en dødelig felle av edderkopper, spindelvev og faenskap. Deres eneste håp for å overleve, er å finne veien ut...

Les mer om filmen her

Annonse
Renate Reinsve i Håndtering av udøde

Håndtering av udøde

Premiere 9. februar
Aldersgrense: 15 år

Nok en spillefilmdebut på lista, og denne gangen er det norske Thea Hvistendahl som har skapt høye forventninger. Med seg på laget har hun "Verdens verste menneske"-duo Renate Reinsve og Anders Danielsen Lie, og gjengen kjører like gjerne verdenspremiere under den prestisjefylte Sundance Film Festival i januar. Filmen beskrives som et drama med innslag av skrekkelementer, og er basert på en roman av svenske John Ajvide Lindqvist (tidligere filmatisert i "La den rette komme inn" og "Grensen").

I filmen befinner vi oss i Oslo en varm sommerdag, når de døde på uforklarlig vis plutselig våkner til live. Vi følger tre familier i sorg som får sitt største ønske oppfylt, nemlig å få sine kjære tilbake når de trodde alt håp var ute. Fortellingen dreier rundt tap og lengsel, håp og aksept og ikke minst; kjærlighet sterkere enn døden...

Les mer om filmen her

Annonse
Night Swim

Night Swim

Premiere 23. februar
Aldersgrense: 15 år

Vi har erfart at overnaturlige krefter kan hjemsøke det meste (dukker, oija-brett, vegger, fortune-coockies osv), men dette er kanskje første gang et ondskapsfullt svømmebasseng er viet en egen film. Eller?

På produksjonssiden står skrekk-kongene James Wan og Jason Blum, så bassengskrekk har åpenbart potensiale. "Night Swim" er basert på 2014-kortfilmen med samme navn, og følger en familie som flytter inn i sitt nye hus... med et veldig(!) ondsinnet svømmebasseng i hagen. Ta deg en svømmetur, hvis du tør?

Les mer om filmen her

Annonse
Red Rooms

Red Rooms

Premiere 22. mars
Aldersgrense: 15 år

"A disturbingly brilliant psychological horror", skrev bransjenettstedet Deadline og vips, havnet denne blant de øverste filmene på vår "må se"-liste i år. At filmens distributør følger opp med linja "Kanskje den mest skremmende filmen du skal se i 2024..." gjør oss ikke mindre gira.

Den profilerte rettssaken mot seriemorderen Ludovic Chevalier har nettopp startet, og Kelly-Anne er BESATT. Når hennes morbide fantasier glir sammen med virkeligheten, tar hun en dyster vei for å finne den siste brikken i puslespillet: den savnede videoen av en myrdet 13 år gammel jente, som Kelly-Anne deler en forstyrrende likhet med.

Les mer om filmen her

Annonse
The First Omen

The First Omen

Premiere 5. april
Aldersgrense: 15 år

Det er nesten femti år siden kultskrekkfilmen "The Omen" gikk inn i historiebøkene for sin neglbitende skildring av det overnaturlige. I år kommer prequel-filmen "The First Omen", og også her står det mørkeste av det mørke i sentrum for handlingen.

En ung amerikansk kvinne blir sendt til Roma for å starte et liv i kirkens tjeneste, men i stedet møter hun et mørke som utfordrer troen hennes. Hun avdekker en skremmende konspirasjon som håper å framkalle fødselen av selve ondskapen; Antikrist.

Les mer om filmen her

Annonse
Abigail

Abigail

Premiere 19. april
Aldersgrense: 15 år

Barn kan være noen monstre... Når en gruppe wannabe-kriminelle kidnapper den 12 år gamle ballerina-datteren til en mektig skikkelse i underverdenen, er å passe henne over natta alt de trenger å gjøre for å innkassere en løsesum på 50 millioner dollar. I et isolert herskapshus begynner kidnapperne å forsvinne, én etter én, og til deres store forskrekkelse oppdager de at de er innesperret med alt annet enn en vanlig liten jente…

Denne vampyrfortellingen leverer hoggtenner, blod og gåsehud, og kommer fra regissørene Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillett - duoen bak skrekksuksesser som "Scream"" (2022), Scream VI" (2023) og "Ready or Not" (2019).

Les mer om filmen her

Annonse
Sydney Sweeney i Immculate

Immaculate

Premiere 3. mai
Aldersgrense: 15 år

I begynnelsen av mai gjør Sydney Sweeney, best kjent for rollen som Cassie i HBO-serien "Euphoria", sin skrekkdebut på lerretet. Filmen har allerede rukket å høste en kritikerscore på 72% på Rotten Tomatoes, og er signert regissør Michael Mohan. I filmen følger vi den dypt troende amerikaneren Cecilia, som flytter inn i et kloster på den italienske landsbygda. Det tar, som dere kanskje allerede har skjønt, ikke lang tid før hun oppdager at hennes nye hjem skjuler mørke og grufulle hemmeligheter...

Les mer om filmen her

Annonse
Tarot

Tarot

Premiere 10. mai
Aldersgrense: 15 år

Når skal kidsa lære? IKKE KØDD med tarotkort (...eller ouijabrett, mumifiserte kroppsdeler, levede dukker, skumle bøker, bleike barn, mystiske barnetegninger, mørke brønner, creepy rønner osv)! I denne amerikanske horrorfilmen havner en vennegjeng mildt sagt i tarot-helvete, når de bryter kortenes hellige regel. En etter en står de ansikt til ansikt med skjebnen ondskapen i kortene har forespeilet dem, og kappløpet mot døden er i gang...

Les mer om filmen her

Annonse
Nattevakten - Demoner går i arv

Nattevakten - Demoner går i arv

Premiere 17. mai
Aldersgrense: 15 år

Listas første danske skrekkbidrag byr på kjente navn som Nikolaj Coster-Waldau, Fanny Leander Bornedal, Kim Bodnia og Paprika Steen - og plottet går som følger:

For 30 år siden forsøkte seriemorderen Wörmer å drepe Emmas foreldre. Nå jobber Emma som nattevakt ved Rettsmedisinsk institutt, og der ønsker hun å komme til bunns i hendelsen som traumatiserte familien hennes. Hun får et uautorisert møte med seriemorderen i isolasjonscellen. Dette vekker Wörmer fra hans komalignende tilstand, og nå ønsker han en blodig hevn...

Les mer om filmen her

Annonse
The Watchers

The Watchers

Premiere 14. juni
Aldersgrense: 15 år

Den unge kunstneren Mina (Dakota Fanning) ender opp strandet i en gigantisk, uberørt skog i vest-Irland. Etter å ha funnet ly, oppdager hun at hun er innesperret med tre fremmede - og hver natt blir fangene forfulgt av mystiske skapninger. Filmen er basert på romanen av A.M. Shine.

Les mer om filmen her

Vi oppdaterer lista med flere kommende skrekkfilmer fortløpende, så følg med fremover!

Annonse