Bilde fra 'Innsiden ut 2'
Foto: © 2023 Disney/Pixar. All Rights Reserved.

«Innsiden ut 2» første film til å runde én milliard innspilte dollar i år

NTB
Publisert:
Sist oppdatert:

Den animerte storfilmen «Innsiden ut 2» ble den første filmen i 2024 som har rundet én milliard dollar i billettinntekter på verdensbasis.

Annonse

Animasjonsfilmen brukte 19 dager på å spille inn beløpet, som tilsvarer 10,6 milliarder norske kroner. Ingen annen animert film har klart dette på så kort tid, ifølge Variety.

«Innsiden ut 2» gjør dermed entré som en av 11 animasjonsfilmer i den såkalte milliardfilmklubben, der hele åtte er Disney-titler.

Allerede i premierehelgen slo filmen – som foregår dels inni hjernen til tenåringen Riley – til og ble årets hittil største premiere. Den var også første film siden fjorårets «Barbie»-suksess til å spille inn 100 millioner dollar i premierehelgen.

Denne uken passerte oppfølgeren inntektstallene til forgjengeren, som kom i 2015 og spilte inn 859 millioner dollar.

Annonse

I Norge er «Innsiden ut 2» sett av 268.442 kinopublikummere, og holder stand på Kinotoppens førsteplass i sin tredje uke.

Den ble sett av nær 40.000 sist helg, og verken premierene på «Grusomme meg 4» eller «A Quiet Place: Day One» hadde en sjanse – der de trakk henholdsvis 17.879 og 7842 publikummere inn i kinosalene.

"Innsiden ut 2" vises nå på kinoer over hele landet - billetter finner du her

Annonse