Sjur Vatne Brean som Gunnar "Kjakan" Sønsteby i Nr. 24
Foto: Motion Blur/SF Norge

"NR. 24" avslører hemmeligheter om motstandshelten Kjakan Sønsteby – se den nye teaseren!

Filmweb
Publisert:

"En ny type krigsfilm." Den kommende norske storfilmen tar oss med til de vondeste hendelsene i motstandsheltens liv. Se den nye teaseren over!

Annonse

I forbindelse med den nye teaseren til årets mest etterlengtede norske kinofilm, "Nr. 24", avslører filmskaperne spennende og tidligere ukjent informasjon om den legendariske motstandsmannen Gunnar "Kjakan" Sønsteby.

Filmen, som et oppkalt etter Sønstebys kodenavn, bygger nemlig på ny informasjon fra Petter Ringen Johannessen og Arnfinn Moland ved Hjemmefrontmuseet. Førstnevnte var assistenten til Sønsteby i 13 år mens de reiste rundt og formidlet hans historie og verdier til norske skoleelever – og det ser vi også glimt av i den ferske teaseren.

"Her vil det være ganske mange ting som hittil har vært ukjent for folk," lover regissør John Andreas Andersen (Skjelvet).

Annonse

Sjur Vatne Brean (23), som spiller den unge versjonen av motstandshelten, deler gledelig rollen med Erik Hivju (76). "Det er veldig stas, selvfølgelig, å få dele den med den store Hivju," sier Sjur. I teaseren hører vi Hivjus stemme, mens vi ser glimt fra krigstiden.

Filmweb møtte regissøren og skuespilleren på Akershus festning i Oslo, foran "Kjakan" sitt gamle kontor – og vi fikk dessuten en rask visitt fra forsvaret, som bruker bygningen i dag.

a man kneeling down next to a machine

Gunnar Sønsteby var en beskjeden revisorassistent da andre verdenskrig startet. Ved krigens slutt var han nazistenes mest ettersøkte mann, og Norges høyest dekorerte borger.

I teaseren står den eldre Gunnar foran en gruppe skoleelever og avslører måten han håndterer minnene sine på, symbolisert ved fem skuffer. Den nederste skuffen forteller han at han lukket 8. mai 1945, dagen Tyskland kapitulerte. "Og jeg har aldri åpnet den siden."

Nr. 24 kommer fra produksjonsselskapet Motion Blur, som tidligere har levert filmer som Troll, Amundsen og Den 12. mann. Manuset er skrevet av Erlend Loe etter et originalmanus av Espen von Ibenfeldt.

Nr. 24 kommer på kino 30. oktober 2024 - legg til filmen i huskelista di her!

Annonse