To sammenstilte bilder av skuespiller Brian Cox og skuespiller Joaquin Phoenix i rollen som Napoleon
Foto: NTB/ SF Norge

"Succession"-stjerna langer ut mot Joaquin Phoenix: - Jeg hadde spilt mye bedre

Filmweb
Publisert:

Brian Cox er langt fra imponert over den berømte skuespillerens innsats i storfilmen "Napoleon".

Annonse

Skuespiller Brian Cox (77) er ikke heeelt ulik sin prisbelønte "Succession"-karakter Logan Roy. Begge snakker de rett fra levra, og lever tilsynelatende godt med det. Nå er det altså stjerna selv som har slengt med leppa, og målskiva er ingen ringere enn Joaquin Phoenix (49).

Under arrangementet HistFest i London forrige helg, langet Cox ut mot Phoenix tolkning av den franske keiseren Napoleon Bonaparte i Ridley Scotts storfilm "Napoleon".

- Forferdelig. Den er forferdelig. En virkelig grusom opptreden av Joaquin Phoenix, sa Cox i et intervju med The Standard, via EW.

- Det er faktisk skremmende. Jeg vet ikke hva han tenkte. Jeg synes absolutt det er hans feil, og jeg synes ikke Ridley Scott hjelper ham. Jeg ville ha spilt ham mye bedre enn Joaquin Phoenix, det kan jeg si deg. Man kan kalle det et godt drama... Nei — det er løgn.

Joaquin Phoenix i Napoleon
FÅR KRITIKK: Joaquin Phoenix i "Napoleon".

Videre gikk Cox løs på navnet til "Joker"-skuespilleren. Å oversette hele sitatet vil ødelegge det helt, så here we go:

- Jeg synes han har et passende navn. Joaquin...wackeen...wacky. Det er en wacky opptreden.

Ifølge ordboka, kan ordet "wacky" oversettes til "noe morsomt eller underholdene på en litt merkelig eller sær måte".

Og her tok omsider 77-åringens Phoenix/Napoelon-rant slutt, men jammen hadde fyren mer på hjertet; ei litta tirade om den historiske nøyaktigheten i Mel Gibson-klassikeren "Braveheart" fra 1995.

Annonse

- Braveheart er bare tull, sa Cox om storfilmen (han selv spilte en birolle i).

- Mel Gibson var fantastisk, men det er bare løgner. Han gjorde aldri den franske prinsessen gravid. Den filmen er bare tull.

Til slutt fikk Cox også presset inn sin (velkjente) mening om "method acting", som kort forklart innebærer at skuespillere lever seg inn i karakterene sine på fulltid - også utenfor sett. Stjernas "Succession"-sønn Jermey Strong aka Kendall Roy, har vært åpen om hvordan han arbeidet på denne måten under innspillingen av serien.

- Å nei, det er bare tull. Det er nonsens. Vi er formidlere. Det er hva vi er som skuespillere. Vi formidler energi, sa han og la til:

Annonse

- Du må gjøre hjemmeleksene dine. Det er gleden med det — informasjonen du får fordi du leser alt om Churchill, og bygger opp et bilde av hvem denne personen var.

Intervjuet har blitt gjengitt av en rekke amerikanske medier, men hittil har verken Cox, Phoenix, Scott, Strong eller Gibson kommentert uttalelsene.

Annonse