Gollum, spilt av Andy Serkis, i Ringenes herre

Warner Bros. slipper ny "Ringenes herre"-film i 2026

Filmweb
Publisert:

Peter Jackson, mannen bak de originale "Ringenes herre"-filmene, er med som produsent.

Annonse

I april 2023 annonserte Warner Bros. at de planla flere filmer basert på J.R.R. Tolkiens ikoniske Ringenes herre-bøker, og nå har studioet avslørt at arbeidstittelen på første film ut er "The Hunt for Gollum".

Storfilmen lander på kino allerede i 2026, og har Andy Serkis, fyren som spilte Gollum i de originale "Ringenes herre"-filmene, i tittelrollen. Serkis vil også bidra som en av filmens ansvarlige produsenter (i tillegg til Ken Kamins og Jonathan Cavendish), og som prosjektets regissør, ifølge Variety.

Med seg har han også produsenter i "Ringenes herre"-regissør Peter Jackson, i tillegg til Jacksons faste samarbeidspartnere Fran Walsh og Philippa Boyens. Ifølge Warner Bros. Discovery-sjef David Zaslav vil trioen "være involvert i hver eneste fase" av prosjektet, som for øyeblikket dreier rundt manusutvikling. De ansvarlige for utformingen av den nye historien er Walsh og Boyens, i tillegg til Phoebe Gittins og Arty Papageorgiou.

- I over to tiår har kinogjengere omfavnet "Ringenes herre"-filmtrilogien, takket være den urokkelige hengivenheten Peter, Fran og Philippa har utvist i å beskytte Tolkiens arv, og sikre at publikum fikk oppleve det utrolige universet han skapte på en måte som æret hans litterære visjon, sa Warner Bros. Studios-lederne Mike De Luca og Pam Abdy i en offentlig uttalelse torsdag.

Annonse

- Vi er beæret over at de har takket ja til å være våre partnere på disse to nye filmene. Med Andy som regissør for "The Hunt for Gollum", fortsetter vi en viktig forpliktelse til kvalitet, som er et sant kjennetegn på hvordan vi alle ønsker å bevege oss videre - og bidra ytterligere til "Ringenes herre"-filmhistorien, la duoen til.

Andy Serkis som Smeagol i Ringenes herre
Andy Serkis som hobbiten Sméagol, før ringen gjorde ham til Gollum.

Den andre filmen De Luca og Abdy henviser til, er den kommende animasjonsfilmen "Lord of the Rings: The War of the Rohirrim" - som har premiere på norske kinoer 13. desember. Handlingen er satt 183 år før hendelsene i "The Lord of the Rings: The Two Towers" og forteller historien om Helm Hammerhand, Rohans niende konge - og en av de største legendene i Midgards historie.

Hammerhand må beskytte kongeriket mot en hær av såkalte Dinlendings, villmenn som jakter hevn over Rohan etter å ha blitt presset ut av området, og endelig skal vi få se de episke slaget som ga fortet Helm's Deep sitt berømte navn...

Blant skuespillerne som skal låne ut stemmer til karakterene, finner vi blant andre Brian Cox ("Succession") i rollen som Hammerhand, og Miranda Otto vil gjenoppta sin rolle som Èowyn fra Peter Jackson-francisen. Vi får også høre Otto som filmens fortellerstemme.

Annonse