Taron Egerton i Rocketman

10 musikk-biopics du kan streame nå!

Publisert:
Sist oppdatert:
Følg oss:

Rocketman har premiere denne uka, og hvis du elsker å se filmer med sepiafarger, vanskelige artister og inspirerende øyeblikk der kjente sanger blir til er det sannsynligvis en film for deg! Men det er kanskje også disse ti andre?

Annonse

Walk the Line

En av de beste og tydeligste filmene i sjangeren forteller historien om Johnny Cash. Joaquin Phoenix fyller rollen i denne storslåtte produksjonen, med nydelig skuespill og Johnny Cash sin fantastiske musikk.

Annonse

La vie en rose

La vie en rose

Édith Piaf sang nydelig, men livet hennes var også fylt med helt syke mengder lidelse. Drap, to verdenskriger, fattigdom, mafia, morfinavhengighet, boksing og til slutt, et kollaps på scenen. Hennes korte liv blir iscenesatt på en intens måte, med en engasjert og sterk Marion Cotillard i hovedrollen!

Annonse

Love & Mercy

Paul Dano i Love & Mercy

John Cusack og Paul Dano ligner ikke på hverandre, eller på Beach Boys-sjefen Brian Wilson. Det setter ikke noen stopper for denne biopicen, der Paul Dano spiller det unge, naive geniet Brian Wilson, og John Cusack spiller den gamle, isolerte og psykisk syke Brian Wilson.

Annonse

Ray

Jamie Foxx i Ray (2004)

Jamie Foxx stråler som Ray Charles i denne omfattende biopicen, som viser Charles’ musikalske utvikling i møte med strukturell rasisme, parallelt med hans dypdykk inn i heroin og utroskap. Manuset har mye å dekke, men Foxx’ sjarm og et fantastisk soundtrack løfter denne filmen!

Annonse

Behind the Candelabra

Behind the Candelabra

I denne HBO-filmen er Michael Douglas Liberace, Amerikas største pianist-stjerne. 50-tallspublikummet enset ikke at den flamboyante fyren kanskje kunne like menn, og dette forble en hemmelighet fram til dypt inn i 70- og 80-tallet. Matt Damon spiller hans unge elsker, som Liberace prøver å forme i sitt bilde.

Annonse

Get On Up

Get on Up

Før Chadwick Boseman var Black Panther, spilte han soulkongen James Brown i denne dynamiske biopicen fra regissøren av The Help. Filmen hopper i tid, bryter den gjerde veggen og opprettholder energien James Brown ga fra seg på scena!

Annonse

Straight Outta Compton

Straight Outta Compton skiller seg ikke særlig fra resten av lista i struktur, visuelt uttrykk eller framstilling av artistene, men det er gøy å se den glossy musikk-biopic-formelen med hiphop som soundtrack. Filmen forteller historien om NWAs rise and fall.

Annonse

I’m Not There

I'm Not There

Bob Dylan har levd mange liv, og dette visualiseres ganske bokstavelig i I’m Not There. Seks skuespillere, inkludert Cate Blanchett, Christian Bale og en 11 år gammel svart gutt, spiller ulike karakterer som representerer faser i Bob Dylans persona!

Annonse

Bohemian Rhapsody

Fjorårets publikumssuksess er en hyllest til Queen og Freddie Mercury. Filmen er fylt med ikoniske låter og energiske lipsync-opptredener, følger oppstarten, nedgangen og gjenforeningen med høy allsang-stemning. Rami Malek gir absolutt alt i en intens hovedrolle, og publikum spiste det opp.

Annonse

8 Mile

8 Mile (2002)

8 Mile bryter formelen en smule: Eminem spiller ikke Marshall Mathers, men den fiktive karakteren Jimmy "B-Rabbit" Smith, Jr.. Filmen ligger likevel tett opp mot hans eget liv og erfaringer fra arbeiderklassen og rapmiljøet i Detroit, og vant en Oscar for Eminems kanskje beste låt, Lose Yourself!

Følg oss for nyheter, konkurranser og tips om filmer og serier!
Annonse