Matthew Perry (1969–2023)

"Sønderknust": Familie og venner hyller Friends-stjerna Matthew Perry (1969–2023)

Filmweb
Publisert:
Følg oss:

"Jeg er ødelagt. Hjerteknust. Drøm søtt, Matty."

Annonse

Lørdag ettermiddag, lokal tid, ble den 54 år gamle skuespilleren Matthew Perry funnet bevisstløs av en assistent, i et boblebad i huset hans i Los Angeles. Han ble senere erklært død av politiet. Dødsårsaken blir sannsynligvis ikke kjent før om flere dager, men Perry skal ha spilt pickleball kort tid før han ble funnet.

Søndag ettermiddag kommenterte Perrys familie dødsfallet i en uttalelse:

- Vi er sønderknuste etter det tragiske tapet av vår høyt elskede sønn og bror. Matthew brakte så mye glede til verden, både som skuespiller og som venn. Dere betød så mye for ham, og vi setter pris på den enorme mengden kjærlighet nå.

Perry slo gjennom i komiserien Friends, som ble sendt på norsk TV med navnet "Venner for livet". Der spilte han sammen med Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, David Schwimmer og Matt LeBlanc. Vennegjengen ble gjenforent for to år siden i en reunion-spesial som ble vist på kino og lagt ut på strømmetjenesten HBO Max.

Matthew Perry, Matt LeBlanc, David Schwimmer, Courtney Cox, Jennifer Aniston og Lisa Kudrow i Friends: The Reunion

Foreløpig har ingen av de fem andre hovedrolleinnehaverne kommentert dødsfallet, men den offisielle Friends-kontoen på Instagrem har lagt ut et bilde av Perry og en hyllest:

- Vi er knust over å høre om Matthew Perrys bortgang. Han var en sann gave til oss alle. Hjertene våre går ut til hans familie, kjære og alle hans fans.

Maggie Wheeler, som spilte Chandlers kjæreste Janice i Friends, sa at "Gleden du ga så mange i ditt altfor korte liv, vil leve videre," i et innlegg på Instagram.

Skuespilleren Paget Brewster, som spilte Chandlers kjæreste Kathy i sesong fire av serien, skrev på Twitter:

Annonse

- Han var nydelig med meg på Friends, og hver gang jeg møtte han i tiårene etter. Vær så snill og les boka hans. Å hjelpe andre er arven han etterlater seg. Han vil imidlertid ikke hvile i fred. Han er allerede for opptatt med å få alle til å le der oppe.

Matthew Perry (1969–2023)

I fjor slapp Perry den kritikerroste og bestselgende selvbiografien "Friends, Lovers and the Big Terrible Thing", som beskriver den mørkere siden av Hollywood-karrieren. Skuespilleren ble avhengig av smertestillende medisiner etter en vannskuter-ulykke i 1997, og har fortalt at han har vært edru siden 2001, "med unntak av 60 eller 70 sprekker".

Han har brukt stemmen og berømmelsen sin til å snakke om behovet for medfølelse og forståelse for mennesker som lider av avhengighet.

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau, som kjente Perry som barn, beskrev hans død som "sjokkerende og trist" i et Twitter-innlegg.

- Jeg vil aldri glemme skolegårdslekene vi pleide å leke, og jeg vet at folk rundt om i verden aldri kommer til å glemme gleden han ga dem. Takk for all latteren, Matthew. Du ble elsket – og du vil bli savnet.

Annonse
For å se dette innholdet må markedsførings-cookies være slått på. Klikk her for å endre dine innstillinger.

Skuespilleren Selma Blair skrev på Instagram at Perry var hennes "eldste guttevenn". "Vi elsket alle Matthew Perry, og særlig jeg. Hver dag."

- Jeg elsket han betingelsesløst. Og han meg. Og jeg er ødelagt. Hjerteknust. Drøm søtt, Matty. Drøm søtt.

Blair og Perry spilte sammen i én Friends-episode i 2002, men utenom det har vennskapet eller forholdet mellom dem ikke tidligere vært kjent.

Følg oss for nyheter, konkurranser og tips om filmer og serier!
Annonse