Bukkene Bruse reiser til badeland
Foto: Qvisten Animation

Pakk kofferten! Bukkene Bruse drar til Syden i ny film

Filmweb
Publisert:

Hasta la vista, vista la hasta - trollet er tilbake og dermed basta!

Annonse

Hør, hør, alle barnefamilier; "Bukkene Bruse drar til syden" er på vei!

Jepp, Qvisten Animation følger opp kinosuksessen "Bukkene Bruse på badeland" (2023) med en ny film, og denne gangen bærer turen til varmere strøk.

Filmen er basert på den fjerde boka i Bjørn Rørvik og Gry Moursunds moderne og ultrapopulære serie om de tre Bukkene Bruse, og er en av fire nye spillefilmer som har fått produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt, ifølge en pressemelding.

"Bukkene Bruse drar til syden" er tildelt 8.800.000 kroner i produksjonstilskudd, av totalt 44 millioner kroner fordelt på filmene - som i tillegg til "Bukkene" inkluderer dramakomediene "Ekte kjærlighet" og "Ingen kommentar", samt animasjonsfilmen "Tre nøtter til Askepott: Musikalen".

Annonse

At bukkene får nok en film å meske seg i kommer ikke som en overraskelse. Forgjengeren, den som foregikk på badeland, ble en av de mest sette på kino i 2023, og klisterlåta "Badebussen" gikk på repeat i norske hjem fra juni til januar. Minst. Barna elsket(!!!) den, og anmelderne var stort sett fornøyde, de også.

Så langt er det ikke satt en premieredato for filmen, som ifølge Qvisten dreier rundt "tidenes sydenferie". Bukkene Bruse er gira på sol, bølger og sand mellom... klovene, men havner i "store problemer når drømmehotellet drives av et troll som aller helst vil spise gjestene sine" (er det bare oss, eller ligger alt tilrette for en ny sommerhit her?).

Filmen skal regisseres av Rune Spaans ("Knutsen og Ludvigsen og Den Fæle Rasputin", "Knutsen og Ludvigsen og det store dyret"), basert på et manus ført i pennen av Karsten Fullu ("Dyrene i hakkebakkeskogen", "Jul i Flåklypa").

I tillegg til "Bukkene Brude på badeland", har produksjonsselskapet Qvisten Animation tidligere levert animasjonsfavoritter som "Dyrene i Hakkebakkeskogen" og "Folk og røvere i Kardemommeby".

Annonse

Premieredatoen for "Bukkene Bruse reiser til syden" er så langt ikke satt.

Annonse