Maggie Gyllenhaal i Secretary

10 av historiens heiteste sex-scener på film

Publisert:
Sist oppdatert:

Sex selger - og det vet filmbransjen...

Annonse

Filmverdenen bugner over av nakenscener, intimitetskoordinatorer, puppe-stand-ins, penisproteser og skuespillere som selv kaster klærne for kunsten. Noen scener er selvfølgelig mer minneverdige enn andre, og vi har samlet et knippe av dem her.

Enjoy.

Annonse
Blå er den varmeste fargen

Blå er den varmeste fargen (2013)

I 2013 gikk denne intime oppvekstskildringen inn i historiebøkene, da vi for første gang i en mainstreamfilm fikke se heftig eksplisitt sex mellom to kvinner. Skuespillerne Léa Seydoux og Adèle Exarchopolos skal ha improvisert under innspillingen av den mye omtalte - og ti minutter lange sex-scenen, og resultatet er til å brenne seg på. Dette var før intimitetskoordinatorenes tid, og i kjølvannet av lanseringen kom det frem at de to ikke var komfortable med regissør Abdellatif Kechiche gjennomføring av opptakene.

Annonse
Eminem og Brittany Murphy i 8 Mile

8 Mile (2002)

Vår favoritt på lista! Eminem og Brittany Murphy sniker seg inn i et lagerbygg, midt på lyse dagen, og leverer det som må være en av filmhistoriens mest overbevisende sex-scener. Kjemien mellom duoen, som visstnok også datet på tidspunktet, sprenger nesten ut av skjermen - og resultatet er så sexy at det aldri, aldri går i glemmeboka.

Annonse
Lady Chatterly's Lover

Lady Chatterly's Lover (2022)

Prippne Lady Chatterley (Emma Corrin) er godt gift, men egentlig på tuppa etter den fattige, men akkkkk så tiltrekkende Oliver (Jack O'Connell). Spenningen bygger seg opp mellom de to, før det hele blåser ut i en ganske så skitten, men heit skogsscene. Mellom grønne bregner, spindelvev og det som verre er, røskes klærne av, før dirty fraser leveres... og følges opp.

Annonse
Maggie Gyllenhaal i Secretary

Secretary (2002)

Hvem husker den fullt påkledde, men likevel erotiske spanking-scenen mellom Maggie Gyllenhaal og James Spader i denne kultklassikeren? Vel, vi er temmelig sikre på at "Fifty Shades"-forfatteren må ha sett den en gang eller to før hun satte seg ned ved skrivebordet. Her spiller Gyllenhaal en ung sekretær som forføres av sjefen - som åpenbart er glad i å sjefe.

Annonse
Brokeback Mountain

Brokeback Mountain (2005)

To cowboyer, spilt av Jake Gyllenhaal og Heath Ledger, blir hodestups forelsket - og resultatet er mildt sagt dugg på telduken. Selv om filmens sex-scener er temmelig uskyldige sett i dagens lys, var de så viktige da de kom - at de ikke kan utelates.

Annonse
The Aftermath

The Aftermath (2019)

Vi har ikke glemt Keira Knightleys bibliotekssex i "Atonement", men vi må si at hun upper gamet i "The Aftermath". I rollen som trist husfrue, havner hun nemlig på middagsbordet med en fyr - ingen ringere enn Alexander Skarsgård (i rollen som enkemann, buhu). Ved bordet spiser Knightley vanligvis måltider med ektemannen, men Skarsgård smaker tilsynelatende bedre...

Annonse
The Brown Bunny

The Brown Bunny (2003)

... gjorde it-girl og skuespiller Cloë Sevigny ("Snømannen") til et verdenskjent navn over natta, og ikke uten grunn. Filmen byr på en veldig grafisk, og veldig ekte scene (Sevigny har selv innrømmet klippets autentisitet), hvor hun utfører oralsex på motspiller- og regissør Vincent Gallo.

The Notebook

The Notebook (2004)

Ryan Gosling og Rachel McAdams kaster seg mot hverandre og kliner til i øspøsende regn. "Hvorfor skrev du ikke til meg???" Jepp, du har hundre prosent sikkert sett scenen, som har gitt opphav til utallige memes, skjermsparere og rosakantede nøkkelringer. Rett etter den rørende omfavnelsen, følger dog en sex-scene som har fått ALTFOR lite oppmerksomhet. Altså, duoen datet på privaten da filmen ble spilt inn - det holder for oss...

Annonse
Love

Love (2015)

Gaspar Noés kjærlighetshistorie fra 2015 lever opp til tittelen ganger to, og skuespillerne Karl Glusman og Aomi Muyock bidrar begge med det lille ekstra (JA, de har sex. På ekte. Foran kamera). Noé var tydelig begeistret over duoens innsats, for han valgte å produsere filmen i...wait for it; 3D. Hvem er gira? Denne byr forøvrig på såpass mange sex-scener, at det blir vanskelig å velge én.

Annonse
Amanda Seyfried og Julianne Moore i Chloe

Chloe (2009)

Julianne Moore hyrer inn prostituerte Amanda Seyfried for å forføre ektemannen, men ender opp med å bli forført selv (forståelig nok, det er tross alt Amanda Seyfried vi snakker om her). Affæren mellom de to toppes av en stk dampende scene, med MYE pupper, rumper og generelt naken hud i monitor.

Annonse