The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

Se de første bildene fra The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Den nye anime-filmen tar oss tilbake til Midgard!

Annonse

Ringenes herre er en av tidenes mest populære filmtrilogier, og i desember kommer New Line Cinema tilbake med en helt ny anime-film fra Tolkiens univers. The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim markerer første gang studioet bak Peter Jacksons Ringenes herre-trilogi vender tilbake til Midgard siden Hobbiten-filmene.

People Magazine og Entertainment Weekly har publisert de tre første bildene fra filmen, som avslører hvilken animasjonsstil vi kan se fram til.

Stillbilde fra The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
Hovedpersonene Héra og Helm Hammerhand sitter ved siden av karakterene Haleth og Hama, Foto: Warner Bros.
Stillbilde fra The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
Hèra er inspirert av Hayao Miyazakis helter, Foto: Warner Bros.
Stillbilde fra The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
Skurken Wulf er et helt vanlig menneske, Foto: Warner Bros.

Miranda Otto, som spilte Éowyn i den originale trilogien, er tilbake i rollen. Selv om Éowyn ble født lenge etter filmens handling, har hun fortellerstemmen i denne storslåtte animasjonsfilmen.

Handlingen i The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim er satt 183 år før hendelsene i Ringens brorskap, og filmen skal fortelle historien om Helm Hammerhand. Hammerhand var den legendariske niende kongen av Rohan, og Helm's Deep, festningen der det episke slaget på slutten av To tårn finner sted, er oppkalt etter ham. Tolkien beskrev livet hans i det første av seks tillegg i bøkene.

Filmen skildrer konflikten mellom Rohan og Dunlendingene, som tvinger Helm og hans rike til å søke tilflukt i festningen som fansen kjenner som Helm's Deep. Helm’s datter Héra må samle viljen til å lede motstanden mot en dødelig fiende som truer med å ødelegge dem fullstendig.

Brian Cox (Succession) gir stemmen til hovedpersonen Helm Hammerhand. Gaia Wise spiller hans datter Héra, og Luke Pasqualino er Wulf, filmens antagonist.

Annonse

Philippa Boyens, som skrev Ringenes herre-trilogien sammen med Jackson og Fran Walsh, er konsulent for filmen, som blir regissert av Kenji Kamiyama (Ghost in the Shell: Stand Alone Complex).

I et intervju med People Magazine har Boyens uttalt at anime-stilen gir filmen en unik mulighet til å fortelle historien på en måte som ville vært svindyrt i en live-action-versjon.

- Det er visse ting vi ikke nødvendigvis kunne ha gjort – eller det ville ha gjort det ekstremt dyrt. Elementer i historiefortellingen som du kan gjøre i anime på en måte som faktisk er fantastisk.

Boyens trekker fram hvordan Brian Cox, som også er far til en datter, bringer en autentisk dynamikk til sin rolle som Helm.

Gaia Wise beskriver sin karakter Héra som kompleks og opprørsk, med sterke likhetstrekk til heltinnene fra Hayao Miyazakis filmer.

Annonse

Antagonisten Wulf, spilt av Luke Pasqualino, er en særdeles fascinerende skurk. I motsetning til de onde trollmennene eller vesnene vi er vant til, er Wulf en helt vanlig mann. Philippa Boyens beskriver Wulfs karakter i Entertainment Weekly:

- Han er en virkelig fascinerende karakter og spennende også. Du vet aldri hva han vil gjøre, og noen av valgene hans tar pusten fra deg på en god måte.

Denne skurken, som leder Dunlendingene mot Rohan, har en dybde som gjør ham til en av de mest interessante antagonistene Boyens har skrevet for noen av filmene hun har jobbet med. Hans menneskelighet, komplekse motivasjoner og evne til å ta uventede valg gir ham en dynamikk som skiller seg ut blant Tolkiens mange onde karakterer.

Den kommende animasjonsfilmen har ingenting å gjøre med Prime Videos serie Ringenes herre: Maktens ringer, som begynner sin andre sesong i august. I motsetning til den serien, foregår anime-filmen i samme univers som Peter Jacksons to filmtrilogier.

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim kommer på kino i desember.

Annonse