Russell Crowe i Gladiator

Russell Crowe sier "Gladiator 2" gjør ham "ukomfortabel" og "sjalu"

Filmweb
Publisert:

Hollywood-stjerna letter på hjertet i nytt intervju.

Annonse

15. november skal et stjernelag av skuespillere ta oss gjennom premieren på Ridley Scotts storslagne oppfølger "Gladiator 2". Russell Crowe, som spilte hovedrollen i originalen fra 2000, er ikke blant dem - og skal vi tro stjerna gjør hele greia ham "litt ukomfortabel".

At 60-åringen ytrer misnøye rundt den kommende storfilmen er ikke nytt. I fjor sommer uttrykte Crowe at han var dritt lei journalisters spørsmål om oppfølgeren, og i et ferskt intervju med "Kyle Meredith With..." (via Variety), gir han oss tilsynelatende en (litt sår) forklaring på hvorfor.

- Jeg er litt ukomfortabel med at de lager en til, skjønner du? Fordi jeg er død, selvfølgelig, og ikke har noen innflytelse på hva som blir gjort. Et par ting jeg har hørt, har fått meg til å tenke: 'Nei, nei, nei. Det er ikke i tråd med den moralske reisen til den spesifikke karakteren'. Men du vet, jeg har ikke noe jeg skulle sagt. Det er ikke min plass. Jeg er seks fot under. Så vi får se hvordan det blir, forteller Crowe.

Paul Mescal, Russell Crowe i Gladiator
NYKOMMER & LEGENDE: Paul Mescal (t.v.) spiller hovedrollen i "Gladiator 2", oppfølgeren til "Gladiator" som gjorde Russell Crowe til stjerne over natta.

Handlingen i oppfølgeren finner sted rundt 30 år etter hendelsene i "Gladiator", og beskrives som en direkte fortsettelse på historien. Paul Mescal ("Normal People") spiller rollen som Lucius Verus, sønn av Lucilla - og barnebarn av Keiser Marcus Aurelius. Sistnevnte ble i første film drept av sin sønn Commodus (Joaquin Phoenix), filmens o'store skurk, som også tok livet av vår helt Maximus (Crowe) i den episke avslutningsscenen.

Crowe, som vant Oscar for sin innsats som Maximus, innrømmer at den nye filmen har fått ham til å tenke tilbake på karrieren, og kjenne på noen vanskelige følelser knyttet til det å bli eldre.

- Jeg tenker tilbake på alderen jeg var i da jeg lagde den filmen, og alle tingene som kom etterpå - og dørene den spesifikke filmen åpnet for meg, forklarer han.

- Så det er definitivt et snev av, og dette er bare helt ærlig, et snev av melankoli, et snev av sjalusi. Fordi jeg husker da jeg hadde sener (som i muskler).

Gladiator
HAR BLITT VOKSEN: Spencer Treat Clark i rollen som Lucius Verus i "Gladiator". I oppfølgeren har karakteren hovedrollen, og skal

I tillegg til Mescal i hovedrollen, vil "Gladiator 2" servere oss stjerner som Fred Hechinger ("The White Lotus"), Denzel Washington, Pedro Pascal, Barry Keoghan og Joseph Quinn. Danske Connie Nilsen gjenopptar sin rolle som Lucilla, Derek Jacobi vender tilbake som Senator Gracchus, og Djimon Hounsou gjør comeback som Juba.

"Gladiator 2" har norgespremiere på kino 15. november - legg til filmen i din huskeliste her

Annonse