To sidestilte bilder av Richard Harris i Harry Potter og skuespiller Ian McKellen.
Foto: Warner Bros. /NTB

Ian McKellen nektet å overta rollen som Humlesnurr: - Jeg vet han ikke aksepterte meg

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Den britiske skuespilleren kunne ha spilt både Gandalf OG Humlesnurr...

Annonse

De aller fleste kjenner Ian McKellen (84) for sin tolkning av karakteren Gandalf i "Ringenes herre" og "Hobbiten"-filmene, men visste du at han en gang - for lenge, lenge siden - avslo rollen som en annen annen berømt trollmann?

Det stemmer, McKellen fikk tilbud om å spille "Harry Potter"-universets ikoniske rektor, Albus Humlesnurr.

Da Richard Harris, som spilte Humlesnurr i de to første "Harry Potter"-filmene, gikk bort etter kort tids sykeleie i 2002, måtte Warner Bros. og regissør Christopher Columbus jobbe fort for å finne en erstatter. På lista over potensielle kandidater, blant navn som Peter O'Toole, Sean Connery, Patrick McGoohan, Christopher Lee og Harry Robinson, hadde studioet plassert McKellen. De besluttet å tilby ham rollen (det forstår vi godt), men telefonsamtalen til skuespilleren gikk ikke som håpet.

I et tidligere intervju med BBC (via Collider), har skuespilleren forklart at han fikk spørsmål om han var interessert i en rolle i "Harry Potter"-filmene. Stjerna understreket at studioet aldri fortalte ham hvilken rolle det var snakk om, men at han antok at det måtte være Humlesnurr de så i ham. McKellen takket nei.

Annonse

"Jeg kunne ikke overta rollen fra en skuespiller som jeg vet ikke aksepterte meg", røpet 84-åringen i intervjuet.

Tidligere hadde nemlig Harris slengt med leppa, og kalt McKellen (og et par andre skuespillere) "teknisk brilliante, men lidenskapsløse"... og med det ga McKellen opp "Harry Potter"-rollen, som til slutt gikk videre til Michael Gambon (RIP).

Gambon portretterte Humlesnurr for første gang i den tredje filmen, "Harry Potter og fangen fra Azkaban", og fortsatte å spille karakteren gjennom resten av filmserien. Skuespillerens tolkning ble møtt med stor anerkjennelse, og mange roste ham for å videreføre arven etter Harris, samtidig som han tilføyde karakteren sitt eget unike preg.

Også McKellen var fornøyd med utfallet.

Annonse

Ifølge Collider fortalte stjerna BBC at Gambon gjorde en "praktfull" jobb, og i intervjuet spøkte han med at han ofte forvekslet seg selv med Gambon da han så plakater eller bilder fra filmene (...hvem gjorde vel ikke det?).

Annonse