Nosferatu

Lily-Rose Depp hjemsøkes av blodtørstige Bill Skarsgård i første trailer for "Nosferatu"

Filmweb
Publisert:

Robbert Eggers, mannen bak "The Witch", har laget sin versjon av den ikoniske vampyrfilmen.

Annonse

Med mørke, mystiske og knallsterke filmer som "The Witch", "The Lighthouse" og "The Northman", har Robert Eggers markert seg som en av nåtidens mest spennende regissører. Neste film han skal servere oss er en nyinnspilling av horror-klassikeren "Nosferatu", og nå er vampyrfilmens aller første trailer her.

Det er ingen hemmelighet at dette er en av filmene vi gleder oss aller mest til i år, for - i tillegg til Eggers og levende døde - er vi også lovet et stjernespekket skuespillerlag.

I tittelrollen, som vampyren sjæl, finner vi svenske Bill Skarsgård ("It"-filmene), og i rollen som kvinnen han forelsker seg i, får vi se Lily-Rose Depp ("The Idol"). Den ultrahippe duoen deler også lerretet med Hollywood-stjerner som Nicholas Hoult, Aaron Taylor-Johnson, Emma Corrin, Willem Dafoe, Ralph Ineson og Simon McBurney. Det kan vel ikke bli stort bedre?

Den tyske stumfilmen "Nosferatu" ble opprinnelig lansert i 1922, og anser du deg som en ekte vampyr-fan, har du nok sett Max Schrecks ikoniske innsats som vampyren Graf Orlok minst én gang i livet.

Nosferatu
Max Schreck i "Nosferatu" fra 1922.

Nyinnspillingen beskrives som en gotisk fortelling satt til 1800-tallets Tyskland, der vi følger den hjemsøkte ung kvinnen Ellen Hutter (Depp), og den urgamle transylvanske vampyren (Skarsgård) som forfølger henne.

"Nosferatu" skal ha stått på Eggers bucket-liste i flere år. I tillegg til Skarsgård, befant opprinnelig Anya Taylor Joy (hans tidligere "The Witch"-kollega og muse) seg på toppen av rollelista, sammen med ingen ringere enn popstjerna Harry Styles.

I løpet av de siste årene, har Taylor Joy og Styles imidlertid blitt to av verdens mest berømte navn, og med begrunnelse i travle kalendere trakk begge seg fra prosjektet. For å erstatte Taylor Joy, skal Eggers ha gjennomført en iherdig castingprosess, som til slutt resulterte i Lily-Rose Depp.

Annonse

"Nosferatu" har norgespremiere på kino 3. januar 2025 - legg til filmen i din huskeliste her!

Annonse