Paul Mescal i Gladiator 2
Foto: Vanity Fair

Se de spektakulære første bildene fra Ridley Scotts "Gladiator 2"

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Storfilmen kommer på kino 15. november, og byr på et stjernelag av skuespillere.

Annonse

En aller første sniktitt på "Gladiator 2", atpåklatt-oppfølgeren til Ridley Scotts ikoniske storfilm "Gladiator" (2000) er endelig offentliggjort.

I forkant av trailerslippet, som forventes i løpet av juli, har Vanity Fair sikret seg de aller første bildene fra filmen eksklusivt - og de skuffer ikke, for å si det mildt. På bildene får vi blant annet se en blodtrent Paul Mescal i hovedrollen som Lucius, Pedro Pascal som den romerske generalen Acacius, Denzel Washington som Macrinus og Joseph Quinn og Fred Hechinger som Romas tvilling-keisere.

For Mescal (28) er "Gladiator 2" utvilsomt hans største prosjekt så langt i karrieren. Iren havnet på alles lepper etter gjennombruddsrollen i serien "Normal People" (2020), og har siden imponert i kritikerroste indiefilmer som "Aftersun" og "All of Us Strangers".

Til Vanity Fair røpet stjerneskuddet at han pratet med Ridley Scott i en halvtime før han ble tilbudt hovedrollen i oppfølgeren. Regissøren hadde nemlig fått med seg Mescals innsats i "Normal People", og var mektig imponert.

Annonse

- Vi pratet i rundt 20 til 30 minutter, sa Mescal om sitt første møte med regissørlegenden.

- Jeg ønsket å få en følelse av hva historien skulle handle om, så vi brukte omtrent 15 minutter på å snakke om det, og deretter brukte vi ytterligere 10 minutter på å snakke om sporten jeg spilte da jeg vokste opp – gælisk fotball. Kanskje det var noe som hjalp på, at jeg er vant til å være fysisk aktiv. Såvidt jeg husker kom tilbudet antakelig to eller tre uker senere.

Annonse

Mescal ga også nesen sin noe av æren for at han kapret den prestisjefylte rollen.

- Nesen min er litt romersk, påpekte stjerna.

- Så den er nyttig i denne sammenhengen. Nesen som jeg absolutt hatet da jeg gikk på videregående skole - og som jeg ble ertet for - ble veldig, veldig nyttig da Ridley trengte noen til å være med i "Gladiator 2", la han til.

Annonse

Handlingen i oppfølgeren finner sted rundt 30 år etter hendelsene i "Gladiator", og beskrives som en direkte fortsettelse på historien. Mescal spiller rollen som Lucius Verus, sønn av Lucilla - og barnebarn av Keiser Marcus Aurelius. Sistnevnte ble i første film drept av sin sønn Commodus (Joaquin Phoenix), filmens o'store skurk, som også tok livet av vår helt Maximus (Russell Crowe) i den episke avslutningsscenen.

I tillegg til Mescal, Pascal, Washington, Quinn og Hechinger, får vi også se danske Connie Nilsen, Derek Jacobi og Djimon Hounsou gjenoppta sine respektive roller som henholdvis Lucilla, Senator Gracchus, og Juba.

"Gladiator 2" har norgespremiere på kino 15. november - legg til filmen i din huskeliste her

Annonse