To sidestilte bilder av regissør Steven Spielberg og et utdrag fra plakaten fil filmen E.T.
Foto: Jordan Strauss/NTB (t.v.)

Steven Spielberg med ny storfilm på vei

Filmweb
Publisert:
Sist oppdatert:

Regissør-legendens neste film kommer i 2026, og angivelig står det sci-fi på menyen...

Annonse

Steven Spielbergs neste storfilm lander på amerikanske kinoer 15. mai 2026. Det melder Variety.

Så langt er verken filmens tittel eller handling offentliggjort, men ifølge ryktene arbeider "E.T."-regissøren med en UFO-historie.

Universal Pictures har beskrevet filmen som en "ny originalfilm", så det dreier seg altså om en helt ny fortelling her, og ikke en nyinnspilling, oppfølger eller prequel. Spielberg har selv kommet opp med historien, og David Koepp, som tidligere har samarbeidet med regissøren om kinosuksesser som "Jurassic Park" og "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull", står for manuset.

Med tre Oscar-statuetter under beltet, og filmer som "Jaws", "E.T.", "Indiana Jones", "Jurassic Park", "Schindler's List" og "Saving Private Ryan" på CV'n, kan vi trygt omtale Spielberg som en levende legende. Likevel gikk det ikke veien for hans to siste filmer, "The Fabelmans" (2022) og "West Side Story" (2021). Til tross for glimrende anmeldelser, uteble publikum - og begge filmene gikk med kraftig underskudd (det skal nevnes at sistnevnte havnet midt i Covid-kaoset).

Annonse

For en regissør som Spielberg må dette ha vært en skikkelig nedtur, og kanskje er det årsaken til at 77-åringen nå gjenopptar sjangeren som en gang gjorde ham berømt?

Aliens, UFO-er og Steven Spielberg må da være oppskriften på suksess, eller...?

Annonse